Ranska toteuttaa suunnitelmansa torjua ITAR Thales Sono-Flashin avulla

Ranska on neuvotellut Egyptin kanssa lähes 18 kuukauden ajan Rafale lisää. Ohjelma keskeytettiin pitkään taloudellisten syiden vuoksi, koska Yhdysvallat kielsi viedä Egyptiin SCALP-risteilyohjuksia. Ase käyttää amerikkalaisia ​​komponentteja, joihin vaaditaan ITAR-lainsäädännön lupa.

Jos tämän lainsäädännön tarkoituksena oli alun perin estää Yhdysvaltojen tekniikoiden käyttö amerikkalaisten etuja ja armeijoita vastaan, siitä on kehittynyt puolustusteollisuuden kilpailijoiden vientimarkkinoiden valvonta. Juuri tämä koskee Egyptin tapausta, ja yhdysvaltalaiset valmistajat toivovat Kairon kääntyvän teknisten puolustusratkaisujensa puoleen.

Vastatakseen tähän riippuvuuteen mahdollisesti vastustavista amerikkalaisista teknologioista, puolustusvoimien ministeri Florence Parly käynnisti... suunnitelman, jonka tavoitteena oli saada takaisin teknologinen riippumattomuus Ranskan puolustustarvikkeiden osalta ja kehittää ITAR-vapaita järjestelmiä. Tämä tavoite on siirretty osaksi eurooppalaista lainsäädäntöä ja erityisesti ranskalais-saksalaisissa hankkeissa, jotka koskevat tulevaisuuden ilmataistelujärjestelmää, uuden sukupolven panssarivaunuja ja tykistöä sekä NG-vartiolentokoneita.


Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusuutiset | Maritime Patrol Aviation | YHDYSVALLAT

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit