FREMM Bretagne ja Normandie varustetaan Aster30:llä

FREMM-luokan kaksi viimeistä edustajaa, fregatit Bretagne ja Normandie, saavat SYLVER50-pystysiilot (5 metriä korkeat) aiempien esimerkkien SYLVER43:n (4 m korkea) tilalle, jolloin 30 ranskalaista alusta vastaanottaa Aster30-ohjuksia Aster15-ohjusten sijaan. 

Aster30 on laajennettu versio Aster15:stä, joka antaa sille 120 km:n toimintasäteen verrattuna 30:een Aster 15:ssä, 20 km:n kattoon verrattuna 13:een Aster15:ssä ja nopeuden 4,5 mach3:een verrattuna. aster15. 

Tämä tervettä järkeä koskeva päätös tehtiin 1-luvulta peräisin olevien SM70MR-järjestelmällä varustettujen Cassard- ja Jean Barre -fregattien vanhenemisen korvaamiseksi. Muiden lähteiden mukaan nämä kaksi fregattia kuitenkin lainataan Kreikalle liittymishetkellä kahden viimeisen FREMM:n (2) palvelusta Kreikan laivaston puolustuskyvyn vahvistamiseksi Turkin provokaatioita vastaan ​​odottaessaan kahden FTI:n toimitusta, joita Ateena valmistautuu tilaamaan.

Tällä tavalla toimimalla Ranskan laivastolla olisi toimintasopimuksensa mukaisesti neljä fregattia pitkän kantaman ilmatorjuntaohjuksilla, kunnes FREMM otetaan käyttöön vahvistetulla ilmakapasiteetilla Alsace ja Lorraine vuosina 4 ja 2021. 

Toisin kuin FREMM, FREMM DA:ssa ei ole MdCN-risteilyohjuksia, vaan 32 ilmatorjuntaohjusta, luultavasti 16 Aster 30:tä ja 16 Aster15:tä, ellei päätetä varustaa niitä vain Aster30:llä. hintaero näiden kahden ohjuksen välillä. Lisäksi siinä on Herakles-tutka, joka on optimoitu Aster30:n käyttöä varten niiden maksimaalisella kantamalla, toisin kuin FREMM 5 ja 6, jotka säilyttävät tavallisen Herakles-tutkan.

Lopulta 11 fregattia, jotka on varustettu Aster30-ohjuksilla (2 Horizons, 2 FREMM, 2 FREMM DA ja 5 FTI), ja jotka kykenevät yhteistyöhön, Ranskan laivasto lisää huomattavasti ilmatorjunta- ja luultavasti ilmatorjunta-tulivoimaansa ohjuksia, kun ASTER30 Block1NT otetaan käyttöön. Lisäksi vaikuttaa järkevältä ajatella, että ensimmäiset 4 FREMMiä varustetaan myös Aster30:llä niiden elinkaaren aikana tehtävän kunnostuksen aikana sekä tutkalla, jolla on laajennettu suorituskyky, jolloin 15 fregattia 1erLaivaston arvosana erittäin tyydyttävä pitkän matkan ilmatorjunta.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit