Racer, Airbus Helicoptersin nerokkuus

Seuraava sotilashelikopterisukupolvi on epäilemättä poikkeama aiemmista sukupolvista. Tähän on kaksi pääasiallista syytä: maa- ja merikohteita vastaan ​​suunnattujen havaitsemis- ja hyökkäysresurssien huomattava vahvistuminen, näistä paikoista lentävien helikopterien pakottaminen matkustamaan pitkiä matkoja tehtäviensä suorittamiseksi ja suorituskyvyn parantaminen. Ilmatorjuntajärjestelmät, helikopterien pakottaminen minimoimaan läsnäoloaikansa hyökkäysvyöhykkeiden yläpuolella ja tarvittaessa pakenemaan niiltä mahdollisimman nopeasti. Toisin sanoen nopeudesta ja kantamasta tulee huomisen sotilashelikopterin selviytymisen ja suorituskyvyn avaintekijöitä. 

Vastatakseen näihin haasteisiin Yhdysvaltain armeija käynnisti Future Vertical Lift -ohjelman, jonka tarkoituksena oli korvata sen koko helikopterikanta OH-58 Kiowa -tiedustelusta raskaan liikenteen Chinookiin. FVL oli alun perin omistettu korvaamaan UH-60 Black Hawk, Yhdysvaltain armeijalle toimitettu ohjaushelikopteri, ja tähän valittiin kaksi projektia: Bellin V-280 ja S-97 Sikorsky Raider. V280 käyttää kallistusroottoritekniikkaa, kuten Marine Corps Osprey. Ratkaisu on osoittanut etunsa erityisesti nopeuden suhteen, mutta myös riskinsä, kun siirtymävaiheissa on tapahtunut huomattava määrä onnettomuuksia. Sykorsyn S97 valitsi puolestaan ​​ratkaisun, jossa on vastakkain pyörivät roottorit ja propulsiivinen potkuri, sekoitukseen venäläisten Kamovin tuotantojen ja vielä 56-luvun alussa syntyneen AH-70 Cheyennen välillä. Toisin kuin jälkimmäinen, The anti-torque, toisin sanoen voima, joka sallii laitteen olla pyörimättä itseään vastaan ​​pääroottorin pyörimisen vuoksi, saadaan kahdesta vastakkaisiin suuntiin pyörivistä pääroottoreista. Ratkaisu tarjoaa varmasti korkean suorituskyvyn, mutta myös erittäin korkean teknisen tason, siten ylläpidon ja siten myös kustannustason.

Sikorsky S97 Raider 2 Defense Uutiset | Saksa | Sotilashelikopterien rakentaminen
Sikorskyn S97 Raider käyttää vastakkaiseen suuntaan pyörivää roottoria ja työntöpotkurikokoonpanoa

Vaikka ranskalais-saksalainen helikopterivalmistaja Airbus Helicopters ei osallistunutkaan FVL-kilpailuun, koska Yhdysvaltain viranomaiset hylkäsivät sen hakemuksen, se tutki myös suuriin nopeuksiin liittyviä kysymyksiä. X3-esimerkki oli varustettu hybridivoimalla käyttämällä kahta vetopotkuria, jotka oli jaettu molemmille puolille. runko, jonka energia vangitaan päälinjaan ja joka tarjoaa sekä vääntömomentin sovelletun tasauspyörästön kautta että lisääntyneen työntövoiman suurien nopeuksien saavuttamiseksi. Mielenosoittaja saavutti siten 2 km/h nopeuden 472 10.000 jalan korkeudessa, yli 150 km/h enemmän kuin Dauphin, josta se perustui.

Tämä lähestymistapa on erityisen loistava, koska se perustuu suhteellisen yksinkertaiseen tekniikkaan, joka ei moninkertaista helikopterin liikkuvia osia tarpeettoman paljon, samalla kun se tarjoaa korkean suorituskyvyn, yksinkertaistaa huoltoa ja alentaa laitteen kustannuksia. Airbus Helicopters sitoutui vuonna 2017 kehittämään tähän tekniikkaan perustuvan uuden demonstraattorin, Racer nopeaan ja kustannustehokkaaseen roottorialukseen, tällä kertaa kaksi propulsiokoneistoa, jotka mahdollistavat Airbusin mukaan jopa 10 % polttoainesäästön ja takaavat yli 200 solmun eli 400 km/h matkanopeuden.

X3 Airbus Defence News | Saksa | Sotilashelikopterien rakentaminen
Toisin kuin Racer, X3-esimerkki käytti vetoa, ei propulsiivista, potkuria.

Yllättäen eurooppalainen demonstraatio kohdistuu ennen kaikkea offshore-markkinoille, joka on perinteinen Airbus-helikopterien myyntipiste, eikä tekniikan sotilaallisia sovelluksia ole tällä hetkellä kehitetty. Tämä päätös johtuu lentokoneiden valmistajan valitsemasta eurooppalaisesta rahoitusmenetelmästä, joka koskee vain siviilikalustoa. Logiikka, joka pakottaa Yhdysvaltain armeijat etsimään suurempaa nopeutta ja toiminta-aluetta pyöriville siipeilleen, pätee kuitenkin myös eurooppalaisiin, erityisesti Ranskaan, joka ottaa käyttöön 3 projisointi- ja amfibiohyökkäysalusta, jotka käyttävät osittain helikoptereita joukkojen sijoittamiseen. maa. 

Nähtäväksi jää, tukevatko Ranskan ja Euroopan armeijat tätä merkittävää teknologiaa sekä operatiivisesta että kaupallisesta näkökulmasta. Hyvin usein Ranskassa ja yleisemmin Euroopassa idean ja idean soveltamisen välillä kuluva aika aiheuttaa sen, että suuri osa idean merkityksellisyydestä ja yksinomaisista eduista katoaa.  

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit