alle 19 miljoonaa dollaria maksava moderni kiinalainen hyökkäyshelikopteri Z-15E saapuu markkinoille

Moderni kaksiturbiininen kevythyökkäyshelikopteri, joka pystyy kuljettamaan lähes 2000 kg polttoainetta ja aseita yli 280 km/h ja 700 km etäisyydellä alle 15 miljoonalla dollarilla. uusi Z-19E-helikopteri kiinalaisvalmistajalta AVIC. Se täydentää Kiinan vientivalikoimaa, joka tarjoaa jo Z-10:n, raskaan hyökkäyshelikopterin ranskalais-saksalaiseen tiikeriluokkaan ja jonka hinta on vain 20 miljoonaa dollaria, puolet eurooppalaisen lentokoneen hinnasta.

Nämä helikopterit suunniteltiin eurooppalaisen teknologian siirron ansiosta, erityisesti Airbus Helicopterilta, joka tuki Kiinan helikopteriteollisuuden nousua Z-8:n, Z-9:n ja Z11:n kaltaisilla malleilla, parannetuilla paikallisilla Super Hornet-, Dolphin- ja French-versioilla. Orava. Tunnistamme tämän yhteyden myös Aerospatialen ja sitten Airbus-helikopterituotannossa tyypillisen fenestronin käytössä Z9- ja Z19-malleissa.

Kiinalaisilla helikoptereilla ei tietenkään vielä ole Airbus Helicopter -tuotannon luotettavuutta tai teknologista tasoa, mutta vain 10 vuodessa kiinalaiset yritykset ovat onnistuneesti siirtyneet lisensoidusta tuotannosta korkean suorituskyvyn ja moderniin suunnitteluun.

Lisäksi Kiinan teollisuuskapasiteettia käytetään laajalti tuottamaan samanaikaisesti 5 PLA-joukkojen helikopterimallia, kun taas suunnittelutoimistot työskentelevät jo seuraavan sukupolven laitteiden parissa, joiden pitäisi ilmestyä vuonna 2025. Tuolloin kiinalaiset tarjoukset linjataan eurooppalaisten kollegoidensa kanssa, joilla on tietty hintaetu.

Kuten laivanrakennuksessa, uusien kiinalaisten sotilashelikopterien saapuminen saattaa aiheuttaa vakavan iskun Euroopan teollisuudelle, varsinkin kun tällä hetkellä ei ole suunniteltu mitään suurta ohjelmaa kaudelle 2025. -2035 lukuun ottamatta HIL-laitteiden valmistusta ranskalaisille. armeijat ja jäljellä olevat NH90:t. 

Vuosien 2000-2010 sotilasbudjettirajoitusten ja offshore-investointien pysähtymisen jo vahvasti vaikuttaneen Airbus Helicopterin tulevaisuus riippuu enemmän kuin koskaan ranskalais-saksalaisista sotilaskäskyistä 2030-luvun vaikean esteen voittamiseksi. 

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit