Iso-Britannia sijoittaa puolustukseen miljardi puntaa tukeakseen pyrkimyksiään Venäjää vastaan

Kaikista Länsi-Euroopan maista Britannia näyttää tänään reagoivan voimakkaimmin ja päättäväisimmin Venäjän koettuun uhkaan. Britannian puolustusministeriö ilmoitti tällä viikolla ylimääräisen miljardin punnan vapauttaminenrahoittaa vuoden 2018 budjetin lopussa ja vuoden 2019 budjetin alussa kolme suurta ohjelmaa, nimittäin sukellusveneiden torjuntavalmiuksien vahvistaminen, kyberpuolustus sekä Dreadnought-ohjelman, tulevan kuninkaallisen laivaston ballistisen, nopeuttaminen ohjussukellusvene.

Ymmärrämme, että nämä kolme akselia liittyvät suoraan Venäjän sotilaallisen voiman nousuun. Tänä kesänä Britannian strateginen komitea arvioi raportissaan siten, että P3 Poseidon -vartiolentokoneiden määrä, vain 8 konetta, oli erittäin riittämätön verrattuna todellisiin tarpeisiin venäläisen sukellusveneen torjumiseksi. Muista, että Venäjä on ottanut käyttöön 8 sukellusvenettä vuoden 12 ja nykypäivän välillä moderneilla ja tehokkailla aluksilla, kuten 2014 Improved Kilo -projektit tai uudet Iassen-ydinohjussukellusveneet. 

Raportissa kehotettiin myös lisäämään Type 31 -kevyiden fregattiohjelman laajuutta lisäämällä 5 sukellusveneiden vastaiseen sodankäyntiin erikoistunutta rakennusta.

Yleinen mielipide ja brittiläinen poliittinen luokka, jota leimaa Skripal-tapaus, tämä entinen venäläinen agentti, joka tuli Englantiin ja joutui Lontoon mukaan Novitshok-myrkytykselle tyttärensä kanssa GRU:n eli Venäjän armeijan salaisen palvelun agenttien toimesta. tukee Britannian armeijoiden resurssien lisäämistä myös näinä Brexitiin liittyvän epävarmuuden aikoina.

Interventioiden jälkeen Afganistanissa ja Irakissa amerikkalaisten rinnalla Britannian armeijat huomasivat olevansa potentiaalisten puutteita ja uupuneita 2010-luvun alussa. Hallitus käynnisti laajan suunnitelman, joka sisältää 250 miljardia puntaa 10 vuoden aikana tämän potentiaalin palauttamiseksi hankkimalla useita armeijoita. uudet varusteet, kuten amerikkalaiset P8 ja F35, Astute-luokan sukellusveneet ja Type 26 ja 31 fregatit sekä Boxer-jalkaväen taisteluajoneuvot hankittiin yli 500 kappaletta.

Tämä pyrkimys kattaa myös kybernäkökulman, kun National Cyber ​​​​Security Center avattiin vuonna 2017 Lontoon esikaupunkialueella.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit