Seuraavan sukupolven helikopterit otetaan käyttöön seuraavan vuosikymmenen aikana

Nopeudesta näyttää tulevan uuden sukupolven taisteluhelikopterien suunnittelijoiden suurin huolenaihe. Yhdysvalloissa Futur Vertical Lift -ohjelma teki siitä yhden tärkeimmistä päätöstekijöistä, ja kaksi finalistia valittiin Bell S-97 Raiderin kanssa, jossa on vastakkaiseen suuntaan pyörivä roottori ja propulsiivinen potkuri, kuten Sikorskin V280 Valor sen kanssa. kallistuvat roottorit tarjoavat huomattavia nopeuslisäyksiä nopeuden ja toiminta-alueen suhteen.

Euroopassa, vaikka tämäntyyppistä ohjelmaa ei ole vielä julkistettu, Airbus Helicopters on aloittanut X3-esittelystä johdetun E-Racerin tuotannon, jossa on 2 propulsiivipotkuria asennettuna konepeleihin ja mikä taas mahdollistaa merkittävän suorituskyvyn kasvun.

Venäläiset valmistajat olivat pysyneet alalla huomaamattomina viime viikkoon asti, jolloin kuvat näkyivät Kamovin uusi konsepti ilmestyi sosiaalisiin verkostoihin. Tämä konsepti, josta ei ole virallista tiedottamista, esittää Kamovin erikoisuutena vastakkain pyörivillä roottorilla varustettua helikopteria, jota ohjaa kaksi turbiinia, jotka toimivat myös vaakapotkureina. Lentokoneessa on myös aerodynaaminen rakenne, joka muistuttaa Burt Rutania, kuuluisaa canard-lentokoneiden suunnittelijaa 80-luvulta. Kamovin lähteiden mukaan helikopterin valmistaja toivoo, että tämä kokoonpano mahdollistaa laitteen saavuttavan 700 km/h , toisen maailmansodan nopeimpien potkurihävittäjien nopeus.

Lyhyen kantaman ilmatorjuntajärjestelmien eli SHORADin yleistyessä länsimaisissa, Venäjän tai Kiinan armeijoissa nopeudesta on tulossa avaintekijä helikopterin selviytymisessä taistelukentällä. Se tulee olemaan sitäkin tärkeämpää, koska kenttänaamiointi, nykyisten taisteluhelikopterien tärkein voimavara, todennäköisesti menettää nopeasti tehonsa drone-ilmaisinjärjestelmien lisääntyessä, jolloin maajoukot voivat saada pisteen vastaan ​​paljon vaikeammin kuin nykyään.

Lisäksi tykistöjärjestelmien valikoiman laajentaminen yhdistettynä niiden tarkkuuden parantamiseen pyrkii työntämään helikopterin syöttöalueet syvemmälle liittoutuneen laitteeseen, mikä asettaa nopeuden (ja toimintasäteen) tärkeämmäksi vaaditun tason ylläpitämiseksi. reagointikykyä.

Jos venäläiset ja amerikkalaiset ovat jo lähteneet tälle tielle, olisi ehkä aiheellista, että myös Ranskan ja Euroopan armeijat tutkisivat ongelmaa?

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit