Ensimmäinen kiinalainen stealth-taistelun drooni esitellään yleisölle

Kun Zhuhai Air Show avaa ovensa huomenna tiistaina, kaikki katseet ovat jo keskittyneet CH-7 Rainbow 7 -taisteludronen prototyyppi valmistajalta CASC.

Tämän 22 metrin siipien kärkivälin ja 13 tonnin suurimman lentoonlähtömassan ansiosta tämä salakavala UCAV esitetään integroituvana valmistajan aseistettujen droonien sarjaan ja erityisesti CH-5:een, joka nauttii jo nyt suurta menestystä viennissä.

Kiinalainen drone esitetään erikoistuneena hienovaraiseen tiedusteluun ja strategisesti arvokkaiden kohteiden, kuten ilmatorjuntakohteiden, tukahduttamiseen. Huomaa, että pystytason puuttuminen ja ilmanottoaukon sijainti tekevät kiinalaisesta laitteesta herkän resonanssiilmiöille, joita UHF/VHF-tutkat käyttävät havaitakseen salaperäisiä kohteita, mikä tekee droonista erityisen sopivan tähän tehtävään.

Mutta ennen kaikkea räikeä samankaltaisuus CH-7:n ja amerikkalaisen prototyypin X-47B:n välillä, jota käytettiin lentotukialusten testeissä, houkuttelee, kun katsomme kiinalaista dronea. Itse asiassa samankaltaisuuskohdat ovat niin ilmeisiä, että on erittäin epätodennäköistä, että kiinalainen valmistaja olisi aloittanut laitteen suunnittelun tyhjästä arkista.

Mutta jos kiinalainen UCAV sai inspiraationsa, luultavasti vielä enemmän, amerikkalaisesta prototyypistä, kiinalaiset suunnittelutoimistot onnistuivat muuttamaan nämä tiedot valmiiksi prototyypiksi, joka todennäköisesti synnyttää massatuotannon hyvin pian.

Lisäksi CH-7:n julkinen esittely viittaa siihen, että mallia todennäköisesti tarjotaan vientiin, mikä todennäköisesti nopeuttaisi merkittävästi lännen ja muun maailman teknologista tasoittumista. Muista, että tällä hetkellä Euroopassa ei ole ohjelmaa, jonka tarkoituksena on suunnitella varkain UCAV tulevina vuosina, lukuun ottamatta FCAS-ohjelmia ja sen brittiläistä vastinetta Tempestiä, joka on suunniteltu vuoden 2035 jälkeen.

CH-7:n, kuten sitä edeltävän CH-5:n, samoin kuin uusien vientiin tarjottujen venäläisten ja kiinalaisten ohjusten ja tutkien pitäisi kannustaa Euroopan ja Ranskan viranomaisia ​​tiedostamaan, että tällä hetkellä tutkimuksen suunnittelussa käytettävien puolustusteknologian ohjelmien tahti. ja asevoimien varustaminen, ei ole enää sopusoinnussa Kiinan ja Venäjän asettamien vaatimusten kanssa.

Ilman nopeaa tietoisuutta Euroopan puolustusteollisuus, kuten Euroopan asevoimat, on pian teknisesti vanhentunutta, mikä vaarantaa vakavasti maanosan turvallisuuden.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit