Nykyaikaiset laivantorjuntaohjukset mullistavat merivoimien strategiavaihtoehdot

Tämän vuoden Zhuhai Airshow näyttää sisältävän monia uusia kehityssuuntia Kiinan ilmailu- ja puolustusteollisuuden valmiuksista. Jos droonit ja uudet kiinalaiset hävittäjät monopolisoivat huomion, CASC- ja CASIC-yhtiöiden ilmoitus ballististen laivojen vastaisten ohjusten saattamisesta kansainvälisille markkinoille muuttaa todennäköisesti nopeasti merivoimien ilmailutoiminnan luonnetta globaalilla tasolla.

Konkreettisesti kiinalaiset valmistajat, jotka ovat jo vastuussa DF-16- ja DF-21-ohjuksista, jotka esiteltiin lentotukialusten tappajina, joiden kantama ylittää 1000 km, jokainen tarjoaa ballistisen ohjuksen, alhaisemmalla suorituskyvyllä. 

CASICin CM-401-ohjuksen kantama on 290 km, luultavasti kansainvälisten sopimusten mukaisesti, 4 Machin ja 6 Machin nopeudella huipulla. Tällainen nopeus estää useiden taistelualusten puolustamiseen nykyisin käytettyjen puolustusjärjestelmien käytön, ja vain tehokkaimmat ja nykyaikaisimmat järjestelmät, kuten Aster30, sekä antiballistiset järjestelmät, kuten SM3, pystyisivät sieppaamaan tällaisen uhkaus.`

Uudet kiinalaiset laivantorjuntaohjukset, kuten venäläiset vastineensa, aiheuttavat jo syvällisiä muutoksia merivoimien strategiassa. Kiinalla, ei enempää kuin Venäjällä, ja toisinaan aivan kuten monilla länsimailla, ei ole varauksia näiden laitteiden myyntiin. Itse asiassa viime vuosina olemme nähneet näiden asejärjestelmien aiheuttaman uhan lisääntymisen sekä kaupallisen että sotilaallisen navigoinnin osalta. 

Kansallisen laivaston esikuntapäällikkö, amiraali Prazuck julisti vuonna 2017 kansalliskokoukselle, että aika, jolloin ranskalainen alus joutuisi tämäntyyppisen uhan kohteeksi, on nyt hyvin lähellä.

Jos riski on jo merkitty planeetan valtameriin, se ottaa täyden mittansa suljetuilla merillä, kuten Mustallamerellä, Itämerellä, Välimerellä, Persianlahdella ja Punaisellamerellä. Näiden järjestelmien kattavuuden ja tehon ansiosta tietyt maat, joilla on strategisesti sijoitettu alue, voivat estää kokonaan merenkulun näillä merillä, jotka ovat kuitenkin välttämättömiä maailmankaupan kannalta. 

Siten Krimillä, kuten Kaliningradissa, sijoitetut Venäjän bastionijärjestelmät, jotka on suojattu ilmatorjuntajärjestelmillä, kuten S-400:lla, voivat sulkea Itämeren ja Mustanmeren kylpeen jokaisessa Nato-maassa.

Jos Kiina toimittaisi nämä järjestelmät Iranin hallitukselle, kuten Iranin joukkojen Syyriassa ja Irakissa ja Houthi-kapinallisten käyttämien ballististen ohjusten tapauksessa Jemenissä, Teheran voisi estää kaiken navigoinnin Persianlahdella ja Omaninlahdella ilman, että edes tarvitsee ottaa käyttöön aluksia.

Tässä yhteydessä tiettyjen maiden arkkitehtoniset valinnat laivastolleen, kuten saksalaisille F125-koneille, vaikuttavat erittäin riskialttiilta, koska niiltä puuttuu tulivoima ja itsepuolustuskyky. Samoin, jos tulevassa ranskalaisessa FTI:ssä on Aster30-ohjukset, jotka varmistavat erittäin sopivan ilma- ja ballistisen suojan, valinta rajoittaa siilojen lukumäärä budjettisyistä 16:een, kuten elektronisen sodankäynnin sarja, näyttää nyt olevan säästö. hyvin kyseenalaista.

Ranskalainen logiikka jättää tilaa mahdollisia myöhempiä lisäyksiä varten ei ole enää relevantti, sillä sitoumusten määräajat ovat nyt lyhentyneet.

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit