Kevyet panssaroidut ajoneuvot, ranskalainen erikoisuus

Belgian puolustusministeri Steven Vandeput ja hänen ranskalainen kollegansa Florence Parly allekirjoittivat sopimuksen toimittaa belgialaisille armeijoille 60 EBRC Jaguar -säiliötä ja 382 VBMR Griffon-panssarivaunua, varustettu SCORPION-taistelukentän ohjaus- ja tietojärjestelmällä. Nexteristä, Arquuksesta ja Thalesista (muun muassa) koostuvalle ranskalaiselle yhteenliittymälle tämä 1,6 miljardin euron tilaus on suurin Euroopan maasta Ranskan puolustusteollisuudelle vuodesta 2000, jolloin Kreikka tilasi 55 mirage2000-5 ja tarvittavat aseistukset samalle määrä.

Jos ranskalaiset panssaroidut ajoneuvot ovat menestyneet viime vuosina Euroopassa ja muualla maailmassa, se liittyy lähinnä sen kykyyn tuottaa kevyitä panssaroituja ajoneuvoja, joiden ominaisuuksia Ranskan armeijat korostavat usein taisteluoperaatioissa.

Siten Daguet-divisioonan liikkuvuus ja tulivoima Operation Desert Storm -operaation aikana tekivät VAB:n maineen, jota valmistettiin yli 5000 1000 kappaletta, joista 17 10 vietiin 1 maahan, sekä AMXXNUMXRC:n maineen, jota ihaili amerikkalaiset, koska se oli liikkuva ja XNUMX:n miehistön mestarillisesti ohjaamaerUlkomainen ratsuväkirykmentti Oranges.

Tämä pariskunta oli ranskalaisten joukkojen keihäänkärki operaatioiden aikana Afganistanissa ja Malissa, ja heidän tehokkuutensa oli keskeinen osa valintoja, jotka synnyttivät heidän tilalleen, Jaguar Armored Reconnaissance and Combat Vehiclen ja Panssaroidun Ajoneuvon monitoimigriffonin. , joista ensimmäiset esimerkit saapuvat ensi vuonna Ranskan yksiköihin.

Varusteiden lisäksi Belgia on juuri hankkinut koko maataistelun filosofian, koska ranskalaiset postulaatit poikkeavat länsimaisten armeijoiden perinteisesti käyttämistä. Siten Jaguar, joka on varustettu tornilla, jossa on 40 mm:n CTAS 40 tykki ja 180 ammusta, 7,62-konekivääri ja nivellaukaisija 2 MMP-panssarintorjuntaohjukselle, yhdistää merkittävän tulivoiman jopa raskaita panssaroituja ajoneuvoja vastaan. kiitos panssarintorjuntaohjuksille, joiden kantama on yli 5 km, ja erittäin korkean liikkuvuuden, 6 × 6 -rungolla ja 500 hv:n moottorilla, joka kestää 25 tonnia taisteluolosuhteissa. VBMR perustuu samaan logiikkaan, sillä siinä on 12,7 mm:n kaukokäyttöinen torni, 2 7,62 mm:n konekivääriä ja sisätilaa 9 aseistetun sotilaan kuljettamiseen VAB:hen verrattuna huomattavasti paremmissa käyttömukavuudessa.

Kun amerikkalaiset tai saksalaiset mallit luottavat ennen kaikkea merkittävään panssariin ja vahvaan tulivoimaan, ranskalaiset mallit korostavat liikkuvuutta ja ohjattavuutta. Tämä filosofia oli myös CAESAR-itseliikkuvan aseen suunnittelun ytimessä, joka osoitti valtavia ominaisuuksia Irakissa, sen kykyä ampua kauas ja nopeasti, ja ennen kaikkea kyetä poistumaan ampuma-alueelta erittäin nopeasti. 

Lopuksi, kaikki nämä mallit, mukaan lukien Ranskan armeijoissa jo käytössä oleva ja Qatarin tilaama panssarivaunu 490 esimerkissä, ovat ilmakuljetettavissa A400M-luokan lentokoneella, joka pystyy tuomaan nämä panssaroidut ajoneuvot 6000 XNUMX kilometrin päähän. ja aseta ne mahdollisimman lähelle kytkentäaluetta.

Ranskan armeijoiden 40 vuotta kestäneestä ulkopuolisesta operaatiosta johtuneet ranskalaiset kevyet panssaroidut ajoneuvot ovat alan mittapuu, ja tämä laatu, kuten taistelujen läheisyys ja Belgian armeijoiden afrikkalainen kokemus, selittää naapureiden valinnan.

Kuitenkin, jos VBCI, CAESAR, EBRC ja VBMR täyttävät nykyään täydellisesti projektiojoukkojen vaatimukset, ne voivat puuttua suojan voimakkaassa konfliktissa, jolle on ominaista intensiivinen tykistö ja panssarintorjunta. Uhkien ilmaantuessa idässä on välttämätöntä ottaa nopeasti käyttöön osana myöhempää modernisointia suunnitellut hard-kill- ja soft-kill-laitteet sekä vahvistaa itsepuolustuskykyä ilmauhkien varalta.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit