5 lentotukialusta ja viidennen sukupolven lentokone Kiinan laivastolle vuonna 5

Viimeaikaiset satelliittikuvat ovat osoittaneet, että uuden luokan kiinalaisten lentotukialusten ensimmäisen esimerkin rakennustyöt, tällä kertaa katapultilla ja pidätyssäikeillä, etenevät nopeasti, mikä viittaa laukaisuun 2. päivänä.ndpuolet 2019. Myös 4. lentotukialuksen rakentaminen havaittiin muutama kuukausi kolmannen jälkeen, tietämättä onko kyseessä samaa luokkaa vai uusi.

Joka tapauksessa on nyt todennäköistä, että kiinalaiset telakat ovat tulleet mukaan uuden rakennuksen tuotantoaste 2½ vuoden välein,Tämä johtaa siihen, että Kiinan laivastolla on 5 lentotukialusta, mukaan lukien 3 CATOBAR, vuonna 2030. 

Samaan aikaan Kiinan laivasto vahvisti sunnuntaina ovensa sulkeneen Zhuhai China Airshown aikana valinneensa FC-31 Gyrfalcon hävittäjä vuodelta '5thsukupolvi” varustaa lentotukialuksensavarustettu katapulteilla edellisen sukupolven J15:n lisäksi.

FC-31, jonka on suunnitellut Shenyang Aircraft Corporation (samat, jotka tuottavat J-15:tä), on matalatutkakuvalentokone 25 tonnin luokkaan (kuten Rafale ranska), twin-jet, jonka muodot näyttävät saaneen inspiraationsa amerikkalaisesta F-35:stä. Alun perin omilla varoillaan suunniteltu FC-31 oli tarkoitettu vientiin, ja Kiinan ilmavoimat suosivat raskaampaa J-20:ta. 

Kiinan laivasto epäröi pitkään kahden lentokoneen välillä varustaakseen CATOBAR-lentokukialuksiaan, varsinkin kun FC-31-prototyyppi osoitti odotuksia heikompaa suorituskykyä ensimmäisissä testeissä vuonna 2012. Kone purettiin sitten kokonaan ja siihen tehtiin lukuisia muutoksia. Uuden version lentokokeet näyttävät olleen tyydyttäviä, sillä laivasto on päättänyt tehdä siitä päähävittäjänsä tulevina vuosina.

Joka tapauksessa Kiinan laivaston ilmavoimilla on vuodesta 2025 alkaen toiminnallinen rakenne, joka on lähellä American Naval Aero Groupin rakennetta: 5. sukupolven lentokoneet (F-35 vs FC-31) ja 4. sukupolvi (F-18 vs. J-15). Edistyneen ilmatunnistuksen näkökulmasta heillä on myös samankaltaisia ​​laitteita, amerikkalainen Grumman E2-D Hawkeye ja kiinalainen KJ-600, molemmissa AESA UHF -tutka, joka on optimoitu havaitsemaan 5. sukupolven stealth-lentokoneita. Jos Yhdysvaltain laivasto on jo käynnistänyt suunnittelun MQ-25 Stingray -lentokoneen taisteludroneen tuotantoa varten, joka on omistettu lennon aikana tapahtuvaan tankkaukseen, niin Kiinan viranomaiset eivät pidä paikkaansa, vaikka useita lentokoneen taisteludrone-ohjelmia on parhaillaan kehitteillä. testaus.

Saattajan näkökulmasta Kiinan laivastolla on pian 055 12.000 tonnin Type 2 raskaat hävittäjät, jotka ovat amerikkalaisten Arleigh Burke -hävittäjien uusimpien versioiden alter-ego. Mutta jos amerikkalaisella lentotukialuksella on vain 3 Burkea, parhaimmillaan 055, kiinalaisia ​​aluksia saattoi sekoitus raskaita Type052-, Type054D-ilmatorjuntahävittäjiä ja TypeXNUMXA-sukellusveneentorjuntafregatteja, mikä antaa niille selvän edun. sukellusveneiden ja laivojen vastaiset valmiudet käytettävissä olevien tietojen perusteella.

Toisaalta Kiinan viranomaiset ovat erittäin hienovaraisia ​​sukellusveneohjelmiensa suhteen, joten käytössä olevien ja rakenteilla olevien sukellusveneiden tarkkaa määrää ja tyyppiä on jopa erittäin vaikea tietää. Näyttää kuitenkin siltä, ​​että kiinalaiset telakat suorittavat 3, joskus 4 sukellusvenelaukaisua vuodessa, mukaan lukien vähintään yksi ydinsukellusvene. Julkisesti saatavilla olevien tietojen ja todistusten perusteella näyttää myös siltä, ​​että Kiinan laivasto on edistynyt merkittävästi sukellusveneensä harkinnan suhteen viime vuosina, mutta ei kuitenkaan onnistunut vastaamaan länsimaisia ​​aluksia.

Ekstrapoloimalla Kiinan nykyistä teollisuustuotantoa voimme todeta, että vuonna 2035 sillä on enemmän laivaston ilmailuryhmiä kuin Yhdysvaltain laivastolla Aasian ja Tyynenmeren alueella. Havainto, joka viime aikoihin asti vaikutti mahdottomalta ja joka on sopusoinnussa Kiinan ilmavoimien pääesikunnan ilmoittamien tavoitteiden kanssa, jonka tavoitteena on tulla "maailmanluokan" ilmavoimille, ymmärtää "vastaa Yhdysvaltain ilmavoimia". 2035.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit