Taloudellinen tilanne uhkaa LPM:n soveltamista

- Mainonta -

Jo ennen sen virallista alkamista LPM:n soveltamista uhkaa maan taloudellinen tilanne. Näin ollen hallitus päätti osana vuoden 2018 rahoitusmuutosesitystä sisällyttää kaikki kustannukset puolustusvoimien budjettiin. ulkoiseen ja sisäiseen toimintaan liittyvät kulut, kun taas vuosien 2014–2018 ja 2019–2025 sotilaallisen ohjelmoinnin laeissa tämä loppuosa oli rahoitettava ministeriöiden välisellä solidaarisuudesta.

Puolustusvoimien luottotappiot ovat loppujen lopuksi 404 miljoonaa euroa, joista 319 otetaan kalustoohjelmalainoista, mikä aiheuttaa ohjelma- ja maksuviivästyksiä.

Tämä käytäntö ei ole mikään uusi, ja kaikki hallitukset ovat turvautuneet siihen kylmän sodan päättymisen jälkeen. Mutta nykyään armeijat ovat niin kireässä tilanteessa, että jopa 1 %:n varustelurahojen eliminointi aiheuttaa merkittäviä ongelmia, erityisesti sillä, että sillä on vaikutuksia ministeriön armeijoiden poikkeuksellisen korkeaan, yli 50 miljardiin euroon.

- Mainonta -

Jos välitön ongelma on tärkeä, tällaisen päätöksen seuraukset luovat tuhoisan ennakkotapauksen LPM:n soveltamiselle tulevaisuudessa. Itse asiassa, jos LPM2019-2025 ylistettiin "kunnianhimoiseksi" ja "häiritseväksi" sen esittelyn aikana, sen soveltaminen oli, kuten tiesimme, enemmän kuin herkkä ja perustui kasvuhypoteesiin, joihin Ranskan talous ei näytä kykenevän. tällä hetkellä tämän saavuttamiseksi.

Jos 400 miljoonalla eurolla näyttää lisäksi olevan pieni vaikutus 34 miljardin euron budjettiin, se on valitettavasti erittäin haitallinen varoitusmerkki, jonka niin armeija ja teollisuusmiehet pitävätkin, jotka molemmat halusivat uskoa LPM:n täysimääräinen soveltaminen, koska Ranskan armeijat kohtaavat nykyään valtavat vaikeudet.

Syntymä pettymys ja luottamuksen menetys voivat siksi mennä paljon pidemmälle kuin poliittinen tyytymättömyys. Toisaalta poliittiset viranomaiset eivät tällaisilla viesteillä hillitse armeijoiden värväämisen ja säilyttämisen vaikeuksia, joita kolmen armeijan esikuntapäälliköt ovat laajasti ilmaisseet tänä vuonna. Toisaalta teollisuuden rekrytointisuunnitelmat, jotka olemme nähneet, jos niihin kiinnitämme huomiota, todennäköisesti tarkistetaan alaspäin.

- Mainonta -

Itse asiassa 319 miljoonaa euroa edustaa 3000 12.000 suoraa työpaikkaa puolustusteollisuudelle, mikä luo 25.000 280 työpaikan kokonaistaloudellisen kuplan. Kun tiedetään, että työtön maksaa valtiolle ja työmarkkinaosapuolille vuosittain keskimäärin 319 241 euroa, valtiolle on ensi vuonna aiheutuvia lisäkustannuksia XNUMX miljoonaa euroa ja saman verran maksujen alentamisesta. Sen sijaan, että tämä lähestymistapa säästäisi XNUMX miljoonaa euroa, se maksaa valtiolle XNUMX miljoonaa euroa.  

Päätös poistaa ministeriöiden yhteisvastuulauseke OPEXin ja OPINTin rahoituksesta, vaikka se ratkaiseekin hyvin väliaikaisesti hallituksen budjettiyhtälön, synnyttää vain kielteisiä puolia tarkasteluakselista riippumatta. 

On korkea aika suunnitella Puolustustoimien suunnittelu- ja rahoituspolitiikka taloudellisin ja sosiaalisin perustein pikemminkin kuin budjettiperustein, jotka ovat merkityksellisiä vain ne synnyttäneissä Excel-taulukoissa.

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit