Tuomitseeko belgialaisten F35-koneiden huomattava hintojen lasku Euroopan ponnistelut?

Eversti Harold Van Peen mukaan F35-projektia valvovan Belgian ilmavoimien, Yhdysvaltojen ja Lockheed olisi suostunut merkittävään alennukseenkoskien F35:n myyntiä poistamalla suunnittelun ja teknisen kehittämisen kustannukset belgialaisesta laskusta. Hänen mukaansa F35 maksaa lopulta Belgialle 76,3 miljoonaa euroa lentokunnossa. Mitä tulee lentotuntien hintaan, se olisi vain 30 % korkeampi kuin F16:lla eli hieman yli 20.000 XNUMX euroa lentoa kohden Belgian AA:n ilmoittamien kustannusten perusteella.

Tämä Yhdysvaltojen erittäin aggressiivinen hintapolitiikka vahingoittaa todennäköisesti suuresti ranskalais-saksalaisen parin eurooppalaisia ​​tavoitteita. 

Tällä hinnalla F35A on todellakin alle 10 miljoonaa euroa kalliimpi kuin a Rafale C ja lentotunti puolestaan ​​40 % korkeampi, kun taas se on 5 miljoonaa euroa kalliimpi kuin a Typhoon, tuskin 10 % korkeampaan lentotuntihintaan.

Mutta amerikkalaiset lentokoneet voivat esittää teknologioita, jotka, jos ne eivät vielä ole luotettavia, ovat nykyaikaisempia kuin nykyiset eurooppalaiset lentokoneet. 

Yhdistämällä aggressiivisen hinnan, palkitsevan teknologisen sijainnin, yhteenliittämisen amerikkalaisten laitteiden ja järjestelmien kanssa sekä kapasiteetin B61-ydinpommin kuljettamiseen, amerikkalainen tarjous saa todennäköisesti tukea kilpailijoilleen, että tämä joko Euroopassa, Kanadassa ja maailman ympäri. Jopa omia laitteita valmistavilla mailla, kuten Saksalla, voi olla vaikeuksia perustella eurooppalaista ja kansallista asemaansa. Lisäksi standardiksi vakiinnuttamalla F35 voisi heikentää sen jälkeen tulevien laitteiden, kuten esimerkiksi FCAS:n, osoitettavissa olevien markkinoiden olemassaoloa ottamalla käyttöön oman sukupolvien kalenterin.

Euroopan maiden ja lentokonevalmistajien puolustamat kannat, joiden tavoitteena on suunnitella taistelujärjestelmä vuosille 2035/2040, ovat todennäköisesti suurelta osin heikentyneet USA:n strategian vuoksi, koska käytettävissä ei ole kohdennettavia markkinoita.

Itse asiassa, jos Ranskan on FCAS:n puitteissa korvattava 225 Rafales, korvaaminen Typhoon Saksalaiset ja mahdollisesti espanjalaiset lentokoneet eivät ylittäisi 250 lentokonetta, eli kokonaistavoite on alle 500 lentokonetta, mikä ei riitä ylläpitämään kolmen maan ilmailun BITD:tä 3–40 vuoden ajan, kuten tänään on suunniteltu.

Tämä eurooppalaisiin ohjelmiin kohdistuva teollinen ja kaupallinen paine lisää toiminnallisia ja teknologisia paineita, kun seuraavan vuosikymmenen aikana otetaan käyttöön uusia lentokoneita, kuten kiinalainen FC-31 ja venäläinen Su-57, sekä uusia järjestelmiä. ja ilmaisinjärjestelmät, kuten venäläiset S-500 ja uudet kiinalaiset ilma-UHF-tutkat. 

Nyt on aika korvata nykyinen talousarvion optimointilogiikka kaupallisella, teknologisella ja toiminnallisella strategialla havaitun uuden kehityksen mukaisesti.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit