Japani jatkaa pyrkimyksiään kehittää seuraavan sukupolven hävittäjäänsä

Demokratisoituvatko korkean teknologian taistelulentokoneiden markkinat? Näiden markkinoiden perinteisten toimijoiden, Yhdysvaltojen, Venäjän, Euroopan ja äskettäin Kiinan lisäksi, uudet toimijat ovat asettaneet itselleen erittäin suuria tavoitteita, kuten Turkki ja Etelä-Korea. 

Näiden ulkopuolisten joukossa se on Japani, joka näyttää olleen suurimman johtoaseman, joka on tänä päivänä jopa ylittänyt Euroopan projektin kypsyydestään. Japanilainen X3-projekti, jonka tarkoituksena on korvata japanilaiset F2-hävittäjät, F16:n paikalliset versiot, on itse asiassa hyötynyt huomattavasta 1,7 miljardin dollarin tutkimus- ja kehitysbudjetista vuodesta 2009 lähtien.

The

Mutta japanilainen lähestymistapa eroaa huomattavasti eurooppalaisten lähestymistavasta. Toisaalta projekti on paljon avoimempi liittoutuneelle avulle ja yhteistyölle, kuten Tempest-ohjelmaan itse osallistuneen Ison-Britannian kanssa tehty yhteistyösopimus ja Yhdysvaltojen teollisuuden hankepyynnöt osoittavat. Toisaalta japanilaiset suosivat nopeasti tuottavia teknologisia investointeja. Näin on esimerkiksi XF-9 potkuriturbiini, 15 tonnin työntövoiman saavuttava moottori, joka esitetään vastaavana tämän hetken parhaita amerikkalaisia ​​moottoreita.

Vaikka monet maat yrittävät asettua teknologian integraattoreina, vain harvat ovat hallinnut taistelulentokoneiden moottoriteknologian. Kiinan ja jopa Venäjän kohtaamat vaikeudet viidennen sukupolven hävittäjämoottoreiden kehittämisessä todistavat tämän. 

Japanin edistyminen tällä alueella on erityisen osoitus Tokion halusta saattaa projektinsa päätökseen huolimatta viime viikolla julkistetusta noin sadan F35 A:n ja B:n lisätilauksesta. Tämä toive on osa maan maailmanlaajuista pyrkimystä vahvistaa puolustuskykyään ja alueellista painoarvoaan, kun Kiina ei säästä ponnistelujaan Aasian teatterille, ja puolustusbudjetti on kasvatettu keskeytyksettä kuuden vuoden ajan. , joka tuo maan yhteyteen Yhdistyneen kuningaskunnan ja Ranskan kanssa budjetin osalta.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit