Kiina olisi lähellä uutta sotilaallista kynnystä

American Defense Intelligence Agency (DIA) toimittaa joka vuosi kongressille raportin havaituista ja ennakoitavista tapahtumista suurissa sotilasvaltioissa. Tämän vuoden raportti Kiinasta herättää erityistä huomiota, koska se katsoo, että maa olisi ylittämässä teknologisen ja psykologisen kynnyksen, joka saa Kiinan armeijan ja johtajat ajattelemaan, että heillä on riittävästi ja laadukkaat resurssit ja voimat haastaa Yhdysvallat alueellisessa konfliktissa, joka koskee erityisesti Taiwania.

Tämän raportin mukaan Kiinan poliittiset ja sotilaalliset johtajat ovat tähän asti katsoneet, että sotilaallinen työkalu oli tiineissä, muutosprosessissa saavuttaakseen tason, joka on verrattavissa Yhdysvaltoihin. Tämä selitti Kiinan ilmeisen passiivisuuden alueellisella ja kansainvälisellä näyttämöllä. Mutta viimeaikaiset ammattimaistamisuudistukset sekä armeijoiden viimeisten 10 vuoden aikana toteuttama häikäisevä teknologinen kehitys mahdollistavat nyt näillä samoilla johtajilla riittävän itseluottamuksen ryhtyä suuriin toimiin.

Taiwanin valtaaminen näyttää todennäköisimmältä, mutta myös muut teatterit voivat olla, erityisesti Intiaa vastaan ​​ja Kiinan merellä. Raportissa kuitenkin todetaan, että nykyään mikään ei viittaa siihen, että Kiina ennakoi suurta maailmanlaajuista yhteenottoa ja vain paikallista. alueellisia konflikteja.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit