Kiina ottaa askeleen eteenpäin kehittyneiden hypersonic-moottoreiden kehittämisessä

Kiinalaisen Chengdu Aircraft Industrial Co:n ilmailututkimuslaitos, joka vastaa erityisesti J-20:stä ja J-10:stä, ilmoitti julkaisussaan saaneensa päätökseen turbiinipohjaisen yhdistelmämoottorin kehittäminentai TBCC, ja aloittaa siksi järjestelmän ilma-alusten testausvaiheen.

TBCC-teknologia yhdistää klassisen turbiinia käyttävän suihkumoottorin ja ramjetin edut. Sen ansiosta on mahdollista rakentaa lentokoneita, jotka voivat sekä varmistaa siirtymisensä (lähdöt, laskut, nopeuden ja alkukorkeuden lisääminen) että hyötyä ramjetin hypersonic-suorituskyvystä.

Tätä tekniikkaa pidetään strategisena sekä sotilaskoneiden ja droonien että siviililaitteiden kehittämisen kannalta.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit