Amerikkalainen tiedustelupalvelu arvioi, että Kiina kehittäisi kolmannen viidennen sukupolven hävittäjän

Tämä on tieto, joka ei yllätä puolustusanalyysin vakituisia käyttäjiä. Kongressille antamassaan Kiinaa koskevassa raportissa DIA, Defense Intelligence Agency, pitää todennäköisenä Kiinan kolmannen 5. sukupolven hävittäjän kehittämistä, lentokoneen, joka on tarkoitettu korvaamaan Neuvostoliiton Su-7:stä peräisin oleva JH-24-hävittäjäpommikone.

Tästä kehitysohjelmasta on kuitenkin viime vuosina keskusteltu usein Kiinan armeijan asiantuntijoiden keskuudessa, ja luonnoksia oli jopa julkaistu laitteesta, jonka yläpinnassa on ilmanottoaukot. Tällainen konfiguraatio optimoi laitteen varkain maatutkien suhteen.

Xian JH 7 -hävittäjäpommikoneen puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
2 kpl JH-7 hävittäjäpommikonetta valmistajalta Xian

Kiina on 80-luvun alusta lähtien valmistanut järjestelmällisesti uuden laitteen keskimäärin viiden vuoden välein:

Vuosi 1 lento19921998200320122018
laitteetJH-7J11J10J16J20

Todennäköisesti seuraavien kiinalaisten ilmoitusten pitäisi koskea JH-7:n, JH-XX-hävittäjäpommikoneen, korvaamista vuosina 2022–2025, ja sitä seuraa kevyen J-10-hävittäjän seuraaja vuosina 2027–2030. J-16:n seuraaja, siis monipuolinen kuudennen sukupolven monitoimihävittäjä, astuisi käyttöön vuoden 6 tienoilla.

Mitä tulee strategisiin pommikoneisiin, Kiina on jo tiedottanut H-20:n, lentävän siipityyppisen salapommittajan, H-6:n seuraajan, tulevasta esittelystä.

Lopuksi emme saa laiminlyödä laivaston ilmailun tuotantoa, joka käyttää nykyään vuonna 15 käyttöön otettua J-2012:tä, joka on ilmoittanut suosivansa FC-31:tä, 5. sukupolven monitoimihävittäjää, varustaakseen lentotukialuksensa. katapulttien kanssa.

FC31 Gyrfalcon lentoonlähtö Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Kiinan laivasto olisi valinnut FC31:n toimimaan katapulteilla varustetuista lentotukialuksistaan

Itse asiassa Kiinan hävittäjälentokoneen tuotanto- ja kehitysaikataulu on jo vakiintunut seuraavien 20 vuoden ajaksi. Toisin kuin eurooppalaiset, Kiina on päättänyt ylläpitää erikoislaitteita, joita valmistetaan pienempiä määriä. Tämä lähestymistapa ei ainoastaan ​​mahdollista laitteiden, jotka soveltuvat hyvin jokaiseen tehtävään, vaan myös erittäin tärkeän innovaatiodynamiikan ylläpitämisen sekä teollisesta että toiminnallisesta näkökulmasta.

Lisäksi, jos Kiina on tähän asti pyrkinyt ensisijaisesti kuromaan kiinni lännen ja Venäjän teknologian suhteen, se voi tämän lähestymistavan avulla saada nopeasti käyttöönsä uusia, tehokkaampia tai jopa myöhemmän sukupolven laitteita, kun taas länsimaalaiset saavat vain uudet laitteet.

Mallin JHXX puolustusanalyysit | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Malli, jonka uskotaan olevan JH-XX, JH-7:n varkain korvike

Kiinan strategia näyttää myös alkavan saada aikaan muutoksia käyttäytymisessä, erityisesti Yhdysvalloissa. Kuviteltuaan "kaikki F-35" -ratkaisua, Yhdysvaltain ilmavoimat ja Yhdysvaltain laivasto aloittivat valmistelutyöt uuden sukupolven lentokoneelle, jonka aikataulu oli paljon tiukempi kuin sen olisi pitänyt olla.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit