Japani tilaa 63 F35A:ta ja 42 F35B:tä

Japanin viranomaiset ovat virallisesti ilmoittaneet menevänsä läpi tilaa 63 F35A:ta sekä 42 F35B:tä, versio, jossa on lyhyitä pystysuuntaisia ​​nousuja ja laskuja Lockheed-koneesta. F35A:t liittyvät 42 jo tilatun lentokoneen joukkoon korvaamaan noin sata vanhentunutta F15J-konetta. F35B:t on tarkoitettu käytettäväksi kahdella Izumo-luokan lentotukialuksella, joita muutetaan tätä tarkoitusta varten.

Tämä päätös tehtiin Japanin viranomaisten mukaan vastauksena Kiinan avomeren laivaston vahvistumiseen, jonka toista lentotukialusta testataan ja kolmatta rakenteilla. Se on heidän mukaansa myös tapa tasapainottaa kauppatase Yhdysvaltojen kanssa, jolla on presidentti Trumpin mukaan liikaa ylijäämää.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit