Kreikka osti 2 Australian Adelaiden fregattia huonossa kunnossa

On vähättelyä sanoa, että Kreikan on kiireellisesti modernisoitava asevoimansa. Vaikka Turkki aikoo investoida 60 miljardia dollaria seuraavan 10 vuoden aikana hankkiakseen uusia sotilasvarusteita, jotka ovat 100 F35A-hävittäjää, 4 S400-rykmenttiä, 6 Type 214 -sukellusvenettä, 1000 Altay mbts -venettä tai 4-8 hävittäjä FT2000, Kreikka pystyy rahoittamaan vain 6 dollaria. 7 miljardiin dollariin samana ajanjaksona. 

Itse asiassa, ja odottaessaan vaihtoehtoista rahoitusratkaisua, Kreikan sotilasviranomaiset osoittavat suurta määrätietoisuutta löytääkseen nopeita ja edullisia ratkaisuja. Tämä koskee kahden OH Perry -luokkaan perustuvan Adelaide-luokan ilmatorjuntafregatin mahdollista hankintaa Australiasta. Helleenien laivaston kenraalin esikunta arvioi 180 miljoonan dollarin kauppahinnan.

Valitettavasti Ateenan näkymät eivät ole tänään hyvät. Itse asiassa Canberra on ilmoittanut, että se aikoo pitää SM2-ohjukset, jotka varustavat kaksi alusta, varustaakseen uudet Hobart-luokan hävittäjät. Lisäksi näitä ohjuksia modernisoidaan, jolloin niiden yksikköhinta on lähellä uuden ohjuksen hintaa. Rakennusten varustamiseksi uudelleen SM2-ohjuksilla ja Harpoon-osuuden vahvistamiseksi (Kreikan kenraaliesikunnan vaatimus) lasku kasvaisi 2 miljoonalla dollarilla, mikä kaksinkertaistaisi kahden rakennuksen hinnan. Tällä hinnalla Kreikan laivastolla on varaa yhteen FTI Belh@rraan ja jopa kahteen, kun otetaan huomioon paikallisen rakentamisen tuottamat veroilmoitukset.

Tosiasia on, että Kreikkaa kohtaa nykyään uhka, jonka se pitää välittömänä, ja että sen eurooppalaiset kumppanit ovat enemmän huolissaan sen velkojen tulevaisuudesta kuin maan tulevaisuudesta. 

Lue artikkeli kreikaksi (niille, jotka ymmärtävät sen)

https://www.ptisidiastima.com/adelaide-case-for-greece-not-going-well/

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit