Paluu laivaston tykistön hyväksi

90-luvun alusta ja tarkkuusohjusten tulon jälkeen laivaston tykistö oli vähitellen menettänyt valta-asemansa taistelualusten suunnittelussa. Kolikoiden määrä oli jo aikaisempina vuosina vähennetty minimiin, silloin oli kolikoiden tehon vuoro laskea. Vaikka 5 tuuman (127 mm) kappaleet olivat vertailustandardi 80-luvulla, näimme pienempien kaliipereiden, kuten 3 tuuman (76 mm) ja jopa 2 tuuman (57 mm), ilmestymisen suuriin pintataisteluyksiköihin. . 

Ranskassa kuuluisa 100 mm DCN100-sorvi väistyi 76 mm:n osille FDA Horizonissa, sitten FREMM:ssä ja seuraavassa FTI:ssä. Vaikka Gowind 2500 Corvettes painaa 2400 tonnia, niissä on vain 57 mm:n tykki, kun taas 69 tonnin A1200-koneissa oli 100 mm:n tykkejä. Uusien teknologioiden, kuten laajennetun kantaman ammusten tai sähkötykkien, ilmaantuminen todennäköisesti tuo laivaston tykistöä takaisin pinta-alusten suunnitteluun.

Ensimmäinen luokka, joka ennakoi tämän tosiasian, oli raskaiden hävittäjien Zumwalt-luokka. Kahdella 2 tuuman (6 mm) Advanced Gun System -tykillä varustetut Zumwalts pystyivät alun perin kantamaan jopa 155 ammusta laajennetulla kantamalla, jotka pystyivät saavuttamaan 900 merimatkan (83 mm). Mutta ammusten kohtuuton hinta, 150 800.000 ja 1 miljoonan dollarin välillä, tuomitsi näiden rakennusten tykistön, ja nykyään puhutaan niiden purkamisesta pystysiilojen määrän lisäämiseksi.

USS Zumwalt DDG 1000 -puolustusanalyysi | Yliääniset aseet ja ohjukset | Railgun Railgun
Kahden 155 mm: n aseen piti olla Zumwaltin ensisijainen asejärjestelmä

Tästä artikkelista on 75 % lukematta. Tilaa lukeaksesi se!

Metadefense Logo 93x93 2 Puolustusanalyysi | Yliääniset aseet ja ohjukset | Railgun sähkötykki

Les Klassiset tilaukset tarjota pääsy
artikkelit täysversiossaanja mainosvapaa,
alkaen 1,99 €.


Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit