Voivatko ranskalaiset joukot kohdata nykyaikaiset ilmatorjuntapuolustukset?

Ranskan kansainvälisten suhteiden instituutti IFRI on julkaissut merkittävän tutkimuksen alan nykyisestä ja tulevaisuudesta. Ranskan joukot pystyvät vastustamaan nykyaikaisia ​​ilmatorjuntajärjestelmiä, kuten venäläiset tai kiinalaiset järjestelmät. Tämä tutkimus esittää kattavan kuvan toiminnassa olevista ja lähitulevaisuudessa olevista ilmatorjuntajärjestelmistä sekä Ranskan käytettävissä olevista keinoista niiden torjumiseksi. 

Löydökset ovat epäilemättä huolestuttavia. Vaikka Rafale on erittäin tehokas suojakeino, kuten SPECTRA, sen kyky kohdata nämä järjestelmät yksin on hyvin rajallinen. Lisäksi näitä uhkia poistavien sotatarvikkeiden, kuten SCALP EG:n ja MdCN:n, varastot ovat hyvin rajalliset.

Toisin sanoen, sellaisen liittouman ulkopuolella, jossa liittolaisilla on tehokkaita häirintäratkaisuja ja/tai SEAD-valmiuksia, ranskalaisten joukkojen mahdollisuudet päästä ensimmäiseksi, vaikka niitä pidetään välttämättöminä sekä vuoden 2008 valkoisissa kirjoissa ja 2013:ssa että vuoden 2017 strategisessa katsauksessa, ovat suurelta osin rajalliset. .

Se on sama havainto, joka ohjasi kesäkuussa 2018 julkaistua nopeaa tutkimusta mahdollisuudesta suunnitella ja hankkia Rafale elektronista sodankäyntiä, EF-18 Growlerin ranskalainen vastine.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit