Yhdysvallat tuomitsee Novator-ohjuksen testit yli 500 kilometrin päässä

- Mainonta -

Yhdysvaltain Moskovan-suurlähetystön tiedottajan mukaan "Yhdysvallat ja sen liittolaiset katsovat, että 9M729 Novator -järjestelmä ei ole INF-sopimuksen lausekkeiden mukainen." Lisäksi hän lisää: Venäjä on jo testannut tätä järjestelmää yli 500 kilometrin etäisyyksillä, eikä mikään voi muuttaa tätä tosiasiaa."

Tämän julistuksen päättäminen, joka on sisällöltään hyvin epädiplomaattinen, sulkee siksi kaikki mahdollisuudet käydä neuvotteluja kahden maan välillä tästä järjestelmästä, joista toinen vaatii sen välitöntä tuhoamista ja toinen kieltäytyy ultimatumista.

Siksi on enemmän kuin todennäköistä, että Moskovan EU:n, Naton, BRICS-maiden ja COTS-maiden edustajille tekemä kutsu ei pysty selventämään tämän järjestelmän toimintaa ja että Yhdysvallat vetäytyy INF-sopimuksesta pian.

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit