Kiina säilyttää avaruusponnistuksensa vuonna 2019

2018 on ollut poikkeuksellinen vuosi Kiinan avaruussektorille. 38: n onnistuneiden käynnistysten ja 50-satelliittien sijainnin ansiosta maa on todellakin Yhdysvaltojen ensimmäinen paikka (34 käynnistää).

Tänä vuonna sijoitettujen 50 satelliitin joukossa ainakin tusina oli suunnattu sotilaalliseen suuntaan, vaikka Kiinan sotilasviestinnässä ei olekaan "sotilas satelliittien" kansaa.

Vuodesta 2019 tulee myös menestyksekäs vuosi, sillä suunnitteilla on 30 laukaisua, joista 7 on tarkoitus täydentää Beidou-geolokaatiosatelliittien galaksia. Lisäksi raskas raketti laukaisee Pitkä maaliskuu 5 Niiden odotetaan jatkuvan heinäkuussa 2019 Y-3-kantoraketin epäonnistumisen jälkeen syyskuussa 2017.

Lopuksi Kiina testaa tänä vuonna laivaston laukaisualustaa, jonka tarkoituksena on sijoittaa kantoraketit päiväntasaajan kaistaleelle, erityisesti mahdollistaen laukaisut matalalle kiertoradalle päiväntasaajan ja 19. leveyden välillä. Kiinalla on sitten täydellinen valikoima kantoraketteja kaikille korkeuksille ja asennoille.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit