Investoinnit ulkomaille, poliittiset mahdollisuudet mutta taloudellinen uhka Kiinalle

- Mainonta -

Sivuston julkaiseman artikkelin mukaan kansallinen kiinnostus, Kiinan talous altistuisi yhä enemmän mahdolliselle talouskriisille, koska se on tehnyt erittäin tärkeitä investointeja ulkomaille, erityisesti Afrikkaan.

Vuodesta 2005 lähtien Kiinan yksityiset ja julkiset investoinnit Saharan eteläpuoliseen Afrikkaan ovat saavuttaneet 300 miljardia dollaria, mikä on asettanut maan monien maiden tärkeimmäksi, toisinaan ainoaksi kansainväliseksi rahoituskumppaniksi. Vaikka nämä investoinnit ovat kiistatta vahvistaneet Kiinan asemaa Afrikan mantereella, on myös kirjattu monia tappioita, kuten Djiboutin ja Etiopian välisen rautatieyhteyden rakentamisen rahoittaminen, joka maksoi miljardi dollaria. erikoistunut luottovakuutukseen.

En outre, si pendant des années, ces investissements apparaissaient aux yeux des africains comme une manne, rompant avec l’attitude traductionnelle des pays occidentaux, les exemples du port Sri-Lankais de Hambantota, principal port du pays et cédé à la Chine alors que le pays se retrouvait exsangue de dettes chinoises, ont développé un sentiment de méfiance croissant vis-à-vis de ces investissements.

- Mainonta -

Surtout, alors que la guerre commerciale avec les Etats-Unis ne semble pas diminuer, l’économie chinoise risque fort de devoir, à court terme, réorienter ses investissements extérieurs vers sa propre économie, de sorte à soutenir sa propre croissance, indispensable à la stabilité du régime.

Il semble donc que, si la politique d’investissements massifs chinois en Afrique et dans le monde a généré d’indubitables opportunités, notamment sur le plan géopolitique, son utilisation excessive pourrait se transformer en une menace, tant pour la présence chinoise dans ces pays, que pour l’économie même du pays.

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit