F35 kohtaa edelleen vakavia ongelmia ilman ratkaisua

Vaikka F35: n hankintahinta laskee edelleen, tämä ei koske luetteloa kriittisistä toimintahäiriöistä, joille Lockheedin laite altistuu. Bloomberg-kanavan paljastama Pentagonin raportti todellakin tuo esiin monia F35: n heikkouksia, joskus hyvin kriittisiä. 

Näin ollen F35B, lyhyt lentoonlähtö- ja laskuversio varkain hävittäjästä, joka erityisesti varustaa Yhdysvaltain merijalkaväen ja kuninkaalliset ilmavoimat nousemaan LHD-lentokoneisiin ja STOBAR-lentokukialuksiin, joutuisi ikääntymään hyvin ennenaikaisesti, mikä rajoittaa lentokoneen käyttöikä on 2100 lentotuntia toivotun 8000 lentotunnin sijaan. Keskimäärin 150–200 lentotuntia vuodessa lentävän laivahävittäjän F35B käyttäisi siis kaiken runkopotentiaalinsa alle 12 vuodessa, mikä on kaukana valmistajan lupaamasta 40 vuodesta.

Lisäksi F35:t olisivat erittäin alttiina kyberriskeille ja osoittaisivat erittäin merkittävää tarkkuuden puutetta Air-Ground-taistelussa. Ennen kaikkea laitteen ylläpito ei voisi olla monimutkaisempaa ja 80 % laitespesifikaatioissa määritellyistä laadullisista ja määrällisistä tavoitteista jäisi silti saavuttamatta.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit