INF-sopimuksen vapauttamisen ensimmäiset seuraukset paljastuvat

Tuskin odotettiin presidentti Trumpin päätöstä, jota lisäksi odotettiin innokkaasti, Yhdysvaltojen vetäytymisestä INF-sopimuksesta ja Moskovan yhtä välitöntä vastausta toimia samoin kuin ensimmäiset julistukset ja ilmoitukset, jotka osoittivat, että tämä johtopäätös oli muuta kuin yllätys .

Toisaalta kahden leirin välillä käydään perinteistä kohteliaisuuksien vaihtoa, joista kukin valtaa toiset tästä epäonnistumisesta. Amerikan puolella jatkamme syyttää Venäjää Novator-järjestelmästä, mutta myös esittää syytöksiä tai epäilyjä muista järjestelmistä, joita pidetään mahdollisesti sopimuksen vastaisina, kuten Iskander-järjestelmä. Venäjän puolella meitä ei jätetä syrjään ja syytetään Yhdysvaltoja myös olemasta rikkonut sopimusta 20 vuoden ajanja jo kehittää asejärjestelmiä, jotka ylittävät sopimuksessa määrätyn 500 km: n kantaman rajan.

Mutta ennen kaikkea ilmoitukset uusien asejärjestelmien kehittämisestä osoittavat, että tämä kaikki oli suurelta osin odotettua. Venäjän puolella asukas Putin on Novatorin lisäksi valtuuttanut puolustusministerin kehittämään yliäänisiä keskipitkän kantaman ballistisia järjestelmiä (1000-5000 km). Asia ei ole kaukana venäläisten insinöörien ulottuvilta, Mig-31:stä pudonnut Kinjal-yliääninen ballistinen ohjus, joka on peräisin maasta maahan Iskander-järjestelmästä. Siksi Venäjän teollisuudelta menee vain hyvin vähän aikaa suunnitella ja valmistaa sellaisia ​​järjestelmiä, jotka voivat iskeä koko Eurooppaan.

Lisäksi tämä amerikkalaisten syyksi katsottu vetäytyminen kuulostaa Venäjän puolelta vahvistukselta Yhdysvaltojen ja Naton vihamielisistä aikeista maata kohtaan ja uudesta alkua jo alkaneelle asevarustelukilpailulle. alkoi 10 vuotta sitten.

Niinpä samassa venäläisten kanavien lähettämässä tapaamisessa presidentti Putinin, ulkoministeri Lavrovin ja puolustusministeri Shoigun välillä tämä vahvisti presidentille, että Poseidonin strateginen drone-torpedojärjestelmä(tunnetaan myös koodilla Stratus-6), oli suorittanut testinsä.

Naton ehdoton liittyminen amerikkalaisen liittolaisen taakse on kuitenkin ongelmallista, vaikka se ei ole yllättävää. Itse asiassa tämä asettaa Euroopan maat identtiselle linjalle Yhdysvaltojen kanssa ilman teknisiä keinoja. Mikään Euroopan maa ei todellakaan kehitä tällä hetkellä lyhyen ja keskipitkän kantaman ballististen ohjusten ohjelmaa, ja samalla se kehottaa Venäjää virallistamaan omien järjestelmiensä kehittämisen ja käyttöönoton. Samalla kun Eurooppa yrittää siirtyä oman puolustuksensa suurempaa huomioimiseen, tämä Naton ilmoitus itse asiassa lisää Euroopan maiden riippuvuutta Yhdysvaltain suojelusta ja teknologiasta. Allianssin tai sen eurooppalaisten jäsenten vivahteisempi asema olisi mahdollistanut tämäntyyppisten ballististen ohjusten ongelman siirtämisen teattereihin, joissa ne ovat jo ongelmallisia, kuten Lähi-idässä ja Aasiassa.

Ilman tyytyväisyyttä tai likinäköisyyttä Venäjän asemaa ja sen EU:n itäpuolelle aiheuttamaa todellista uhkaa kohtaan, Euroopan olisi hyvä irtautua kaikista aloitteista, joissa amerikkalaiset joukot lähettäisivät tämäntyyppisiä ohjuksia. sen alueella, samalla kun se avaa Euroopan ja Venäjän välisen neuvottelukanavan, INF-Europe-sopimukselle, joka perustuu eurooppalaiseen teatteriin ja perustuu esimerkiksi ranskalaisiin pelotteisiin, ks. britit.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit