Venäjä valmistautuu avaruuteen sotaan

Avaruuden militarisointi on Venäjän puolustusmateriaaliohjelmille tarkoitettujen Sotšin kokousten keskiössä. Niinpä presidentti Putin käski puolustusministeri Šoigu suunnitella vastaus avaruuden suunniteltuun militarisointiin Joissakin maissa Yhdysvallat, puhumattakaan niistä.

Mutta Venäjä ei aloita nollasta tällä alueella. Syyskuun 0 lopussa julkaistut valokuvat osoittivat Mig-2018:n, jossa oli 31M79-satelliittitorjuntaohjus. Tammikuussa 6 siviilisatelliitin valokuvat näyttivät PL-2019 Nudol -ohjustorjuntajärjestelmän kantoraketteja Plesetskin alueella Moskovan pohjoispuolella. Tämä ohjus on testattu jo 19 kertaa vuoden 5 jälkeen.

Lopuksi S-500-ilmatorjuntajärjestelmän oletetaan pystyvän havaitsemaan kohteita jopa 200 km:n korkeudelta, mikä tekee siitä tehokkaan matalalla kiertoradalla olevia satelliitteja vastaan.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit