Yhdysvaltain ilmavoimat voisivat tilata 230 F15Xia ... tahtoaan vastaan

Usean vahvistavan lähteen mukaan Yhdysvaltain ilmavoimien vuoden 2020 budjettisuunnitelma sisällytetään 8 F-15X-hävittäjän järjestys, viimeinen versio Boeing-hävittäjistä, joka vakiinnutti asemansa yli 20 vuoden ajan. Tavoitteena olisi sekä arvioida uusien lentokoneiden suorituskyky että tarpeellisuus korvata tällä hetkellä käytössä oleva 230 F15 C / D. Ja tämä, huolimatta Yhdysvaltain ilmavoimien todellisesta vastustuksesta, joka halusi saada enemmän F35: tä kuin ottaa vastaan ​​uusia "edellisen sukupolven" taistelijoita.

Pentagonin ja kongressin tekemät tutkimukset osoittavat kuitenkin, että Yhdysvaltain ilmavoimat eivät voi vastaanottaa yli 90 F-35 -lentokonetta vuodessa horjuttamatta sen operatiivista tehokkuutta. Itse asiassa sen lisäksi, että F35A: lla ei vielä ole kaikkia odotettuja toimintoja ja että tänään toimitettujen laitteiden on vielä palattava tehtaalle päivittääkseen uusimmat standardit, se on ennen kaikkea viivästyksiä laivueen muuttaminen F-35: ksi, jotka ovat ongelmallisia ja jotka rajoittavat ilmavoimien laivueisiin varustettujen lentokoneiden uusimisnopeutta.

F15 C/D -lentueen muuntaminen F15X:ksi voitaisiin kuitenkin tehdä hyvin nopeasti. Lisäksi F15-lentokoneen runko on osoittanut, että se voi ylittää 20.000 35 lentotuntia, kun F8000A on rajoitettu 80 25.000:een. Lopuksi, alle 15 miljoonalla dollarilla ja XNUMX XNUMX dollarin lentotuntikohtaisella ylläpitohinnalla FXNUMXX osoittautuu erittäin hyväksi. taloudellinen ratkaisu Yhdysvaltain ilmavoimille.

Se ei olisi ensimmäinen kerta, kun Yhdysvaltain ilmavoimille määrättiin laite vastoin tahtoaan. Näin oli Yhdysvaltain laivastolle kehitetyn F4 phantom II:n tapauksessa, joka otti vallan tuhoiselta Century-sarjalta, vaikka ilmavoimien ylistämä. Se oli sama A7 Corsair II:lle ja sitten A10:lle. Jopa F16, josta tuli ilmavoimien selkäranka 30 vuodeksi, ei kannattanut, vaan suosi F15:tä ja F111:tä aikansa.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit