Euroopan maat haluavat ylläpitää neuvottelukanavaa Moskovan kanssa INF-sopimuksen osalta

- Mainonta -

Yhdysvaltojen ja Venäjän vetäytyminen 500–5000 km: n etäisyydellä ydinkykyisten ohjusten kehittämisen ja hallussapidon kieltämistä koskevasta INF-sopimuksesta on herättänyt Euroopassa tuskallisia huolenaiheita. Heti kun ilmoitus vetäytymisestä julkaistiin, Venäjä aloitti työnsä nykyisen arsenaalin mukauttamiseksi tähän uuteen tilanteeseen. Nopeasti peräkkäin se ilmoitti Novator-ohjusten kantaman laajentamisesta, Kalibr-laivaston risteilyohjusten maa-version kehittämisestä ja Kinjal-hyperäänisen ballistisen ohjuksen maavaihtoehdon suunnittelusta.

Yhdysvaltojen kannalta tämän vetäytymisen päätavoitteena oli pystyä käyttämään kiinalaisia ​​ballistisia aseita, kuten DF21 tai DF26, joita PLA käyttää laajalti. 

Les Européens, eux, se trouvent largement démunis par cette décision, même si ils n’en étaient pas partis. Dès lors, si les européens ont unanimement soutenu la décision américaine, ils ont également rapidement ouvert des opportunités de négociationavec Moscou, dans un dialogue qui se voudra, dès lors, bilatéral. 

- Mainonta -

Ainsi, l’Europe pourrait proposer à Moscou la mise en œuvre d’un statut européen préservé, à savoir l’interdiction de déployer des missiles de portée intermédiaire sur l’ensemble de son territoire, contre un engagement russe de ne pas déployer ces systèmes d’armes dans sa zone orientale définie par l’Oural. Sans garantir effectivement contre ces armes, cela permettrait avant tout d’engager un dialogue direct Europe-Russie de sorte à faire sortir l’Europe de son statut de zone d’affrontement potentiel. 

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit