Puola on valmis hankkimaan 32 F-35in 2026in ennennäkemättömässä puolustusvoimassa

Ovatko nämä kysymykset voimatasapainosta Naton tasolla vai taisteluista vaikutusvallan puolesta Puolan päämajassa, Puolan puolustusministeri Mariusz Blaszczak on kuitenkin ilmoittanut uudesta suunnitelmasta Puolan asevoimien nykyaikaistamiseksi ja vahvistamiseksi korvaamalla vuoden 2017 suunnitelma, vaikka se onkin jo kunnianhimoinen, eurolla. 45 miljardia investoidaan vuoteen 2032 mennessä. Tällä kertaa se on Sijoitettava 43 miljardia euroa, mutta vuoteen 2026 mennessä investointi yli kaksinkertaistui vuoteen verrattuna.

 Tämä antaa Puolalle mahdollisuuden uudistaa laivastoa yhdessä hankkimalla uusia sukellusveneitä (tapaus, jossa Naval Group ja TKMS taistelevat voimakkaasti toisiaan vastaan), maavoimillaan ostamalla äskettäin noin kaksikymmentä HIMARS-järjestelmää ja ilmavoimillaan, Neuvostoliitosta jäljellä olevien Su-22: n ja Mig-29: n korvaamisesta.

Kuten yleensä Puolan kohdalla, Naton ja Yhdysvaltojen liittoutuminen näyttää olevan suurelta osin suositeltavissa, koska näiden lentokoneiden korvaamiseksi Puola harkitsisi 32 F35A:n hankkimista, koska ilmoitetun tavoitteena on hankkia "5. sukupolven" laitteita ja F35. on ainoa tällä hetkellä markkinoilla oleva länsimainen laite, joka täyttää tämän luokituksen, myös muuttuvalla geometrialla, joka sopii täydellisesti Lockheed-laitteeseen.

Tällä investoinnilla Puolan puolustusbudjetti nousee 2,5 prosenttiin BKT:sta, mikä tekee siitä yhden Naton parhaista "opiskelijoista" Kreikan kanssa, vaikka Saksan valtiovarainministeri SPD:stä Olaf Scholz ilmoitti tänään jälleen, että Saksa ei nosta puolustusinvestointejaan 1,5 prosenttiin bruttokansantuotteesta vuonna 2025, kuten A. Merkel lupasi, mikä taas herättää "Ursula von der Leyenin" vihan.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit