Kiina haluaa tehdä JF-17 Block III: sta F16V: n tärkeimmän vastustajan vientiin

Kiinan tavoitteet vientimarkkinaosuuden ja sotilastekniikan hallinnan suhteen ovat edelleen terävöityneet. Tarjottuaan J-10C-hävittäjäänsä Bangladeshissa ja Laosissa, on Kiinan ja Pakistanin hävittäjän JF-17 uuden version vuoro paljastaa sen hienouus. Ja nämä tavoitteet eivät ole mitään muuta kuin vähempää kuin kilpailla F16V: n kanssa teknisestä ja operatiivisesta näkökulmasta, samalla kun ne ovat puolet jälkimmäisen hinnasta. 

Tätä varten JF-17 Block III Thunder varustetaan uudella KLJ-7A AESA -tutkalla, uudella IRST-infrapunavisualisointijärjestelmällä, näkökypärällä varustetulla digitaalisella ohjaamolla ja uudella moottorilla, josta ei kuitenkaan tiedetä, tuleeko se todellakin parannettu versio kiinalaisesta WS: stä -13, itse johdettu venäläisestä RD-93: sta, joka varustaa nykyisen JF17: n. Näin koristeltu uusi laite pystyy käyttämään laajaa joukkoa ammuksia ja varusteita, jotka ovat peräisin Kiinasta, Venäjältä tai Pakistanista ja jopa turkkilaisia.

Vaatii luonnollisesti enemmän kuin luettelo kauniilla lyhenteillä varustettuja laitteita, jotta se todella vastaa F16:n, yhden XNUMX-luvun toisen puoliskon menestyneimmistä lentokoneista, suorituskykyä. Kiinalais-pakistanilainen laitteisto näyttää kuitenkin toimivan hyvin sekä kansainvälisissä sotilaskilpailuissa, kuten Aviadartissa, että kansainvälisissä harjoituksissa, joihin se on osallistunut. 

Se koki tulikasteensa massiivisessa yhteenotossa 24 pakistanilaisen lentokoneen ja 8 intialaisen hävittäjän välillä, mikä johti intialaisen MIG21:n ja pakistanilaisen F16:n tuhoutumiseen. Joidenkin selkkauksen versioiden mukaan näyttää siltä, ​​että intialaisen MIG17:n alas ampui JF-21, eikä F16, kuten muut versiot tukevat.

Emme voi myöskään jättää huomiotta, että tämä ilmoitus tulee, kun Yhdysvallat ja Lockheed esittelivät New Delhissä Intian tarpeisiin optimoidun F16V:n osana tarjouspyyntöä 114 kevyen taistelulentokoneen hankinnasta MIG21:n ja MIG27:n korvaamiseksi. ja nimettiin kätevästi uudelleen F-21:ksi, jotta se ei riko Kreikan, Alankomaiden, Israelin ja Etelä-Korean kanssa tehtyjä sitoumuksia, jotka koskevat vientiin tarkoitettujen F16-osien tuotantoa.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit