Kiinan raskas Y-20 on pian saatavana erikoisversioina

Sotilasilmailun maailmassa hävittäjät herättävät usein median kiinnostusta. Liikennelaitteita pidetään joskus väärin vähemmän teknologisina tai vähemmän strategisina ilmavoimien käytössä. Eurooppalaisten pyrkimykset suunnitella A400M ja A330 MRTT osoittavat, että todellisuudessa kumpikaan näistä paradigmoista ei ole perustettu.

Sellaisena Kiinan suunnittelema raskas Y-20 -lentokone on yhtä paljastava Kiinan ilmailuteollisuuden tekninen kehitys kuin sen geopoliittiset tavoitteet, mikä antaa PLA: lle projisointivälineet. Raskas verrattavissa amerikkalaiseen C-17: een Ja he eivät aio pysähtyä siihen. Niinpä Kiinan viranomaiset ilmoittivat lehdistötilaisuuden aikana, että laite olisi pian johdannainen erikoistuneissa versioissa, mukaan lukien lennon aikana käytettävä tankkausversio ja Awacs-versio.

Tähän asti Kiinan joukot ovat käyttäneet pääasiassa venäläistä alkuperää olevia lentokoneita näiden tehtävien suorittamiseen. Lisäksi Y-20:n valtava hyötykuorma tekee siitä lentokoneen, jolla on valtava autonomia ja erittäin suuri tankkauskapasiteetti. 

On mielenkiintoista huomata, että kummassakin tapauksessa se edellyttää laitteiden kehittämistä, jotka ovat erittäin hyödyllisiä tehon projisoinnissa. Kuten tällä hetkellä rakenteilla oleva LHD Type 075, Kiinan joukot vahvistavat nyt intensiivisesti tätä kapasiteettia, jota Kiinan komento piti viime aikoihin asti toissijaisena.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit