Qatar ostaa 100 Turkish Altay -taistelutankit

Jos olet käynyt EuroSatory 2018: ssa, et ehkä ole unohtanut mahtavaa turkkilaista Altay-taistelusäiliötä päähallin sisäänkäynnillä.

Etelä-Korean avustuksella rakennettu uusi panssaroitu ajoneuvo on sijoitettu raskaiden panssarivaunujen (65 tonnia) joukkoon, jonka suorituskyky on verrattavissa modernisoitujen länsimaisten panssarivaunujen, kuten Leopard 2A7, Abrams M1A2 tai Leclerc Scorpion, vaikkakin siinä on enemmän parantamisen varaa. Jos siis osat 1 (40 yksikköä) ja 2 (210 yksikköä) varustetaan klassisella tornilla ja yhä tehokkaammilla suojavarusteilla, osa 3, eli Turkin armeijan tilaama 250 yksikköä, varustetaan miehittämättömällä automatisoidulla tornilla, kuin T-14 Armahta Venäjän kieli.

Turkki on nyt löytänyt sen ensimmäinen vientiasiakas lippulaivalleen Qatarin kanssa,joka on juuri virallistanut 100 yksikön tilauksen, joista 40 esimerkkiä tulee olemaan 1. sarjan standardia, eli varustettuna 1500 hv MTU-moottorilla eikä 1.800 hv turkkilaisella moottorilla.

Muita potentiaalisia asiakkaita, jotka ovat ilmaisseet kiinnostuksensa uuteen tankkiin, ovat Saudi-Arabia ja Azerbaidžan. Pakistan vaikutti jonkin aikaa kiinnostuneelta, mutta viimeaikainen tilaus venäläisistä T90M:istä ja kiinalaisista VT4:istä näyttää lopettavan tämän vaihtoehdon.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit