Kiinan raskas Y-20 on pian saatavana erikoisversioina

Sotilasilmailun maailmassa hävittäjät herättävät usein median kiinnostusta. Liikennelaitteita pidetään joskus väärin vähemmän teknologisina tai vähemmän strategisina ilmavoimien käytössä. Eurooppalaisten pyrkimykset suunnitella A400M ja A330 MRTT osoittavat, että todellisuudessa kumpikaan näistä paradigmoista ei ole perustettu.

Sellaisena Kiinan suunnittelema raskas Y-20 -lentokone on yhtä paljastava Kiinan ilmailuteollisuuden tekninen kehitys kuin sen geopoliittiset tavoitteet, mikä antaa PLA: lle projisointivälineet. Raskas verrattavissa amerikkalaiseen C-17: een Ja he eivät aio pysähtyä siihen. Niinpä Kiinan viranomaiset ilmoittivat lehdistötilaisuuden aikana, että laite olisi pian johdannainen erikoistuneissa versioissa, mukaan lukien lennon aikana käytettävä tankkausversio ja Awacs-versio.

Jusqu’à présent, les forces chinoises utilisaient essentiellement des appareils d’origine russe pour effectuer ces missions. En outre, l’immense capacité d’emport du Y-20 permettra d’en faire un appareil doté d’une immense autonomie, comme d’une très grande capacité de ravitaillement. 

Il est intéressant de noter que, dans un cas comme dans l’autre, il s’agit de développer des équipements très utiles pour la projection de puissance. A l’image des LHD Type 075 en cours de construction, les forces chinoises renforcent donc, désormais, de façon intensive cette capacité, jugée jusqu’il y a peu, secondaire par le commandement chinois.

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit