Pakottaakseen pakotteita Pohjois-Korea varastaa kryptovaluutan

Pohjois-Korea näyttää ansaitsevan Start-up Nation -tunnuksen yhtä paljon kuin Ranska. YK: n turvallisuusneuvoston Pohjois-Korean pakotekomitean vuosikertomuksessa tuomittiin Pyongyangin käyttö verkkohyökkäykset ja estoketju kansainvälisten pakotteiden kiertämiseksi.        
Pohjois-Korean kyber-armeijan sanotaan keränneen 670 miljoonaa dollaria kyberhyökkäyksensä kautta, mukaan lukien 571 kohdistamalla kryptovaluutanvaihtofoorumeita vuosina 2015-2018. Lohkoketju antoi sille mahdollisuuden toimia varjossa ja helpottaa näiden reseptien rahanpesua. Mitä tulee kohteisiin, ketään ei säästetty. Tämä vaikuttaa tietysti Etelä-Korean sivustoihin, kuten Interpark-verkkokauppasivustoon, mutta myös Intian ja Chilen pankkeihin sekä Pohjois-Amerikan ja Euroopan rahoituslaitoksiin.

Pohjois-Korea on maailmanlaajuisesti tunnettu kyberkyvystään. Yhdysvallat syyttää pohjoiskorealaista hakkeriryhmää Lazarusta Wannacry-lunnasohjelman takana, joka vahingoitti 300 000 tietokonetta yli 150 maassa vuonna 2017, ja sitä pidetään edelleen suurimpana kiristysohjelmien kyberhyökkäyshistoriana. Lazaruksen uskotaan myös olevan yli 530 miljoonan dollarin kryptovaluutan hakkeroinnin takana japanilaiselta Coincheck-vaihtoalustalta tammikuussa 2018. Pohjois-Korean strategia osoittaa, että kun on kyse hyökkäävästä kyberpolitiikasta, se ei ole yksikokoista. kaikki strategia. Kansainvälisesti Ranska kostaa, Venäjä jakaa, Kiina loistaa ja Pohjois-Korea varastaa. Tämä havainto on äärimmäisen yksinkertaista, mutta se korostaa kuitenkin kybertyökalujen käytön ymmärtämisen ja pohtimisen merkitystä laajemman strategian ilmaisuna.

Sellaisenaan kryptovaluutat ja yleisemmin lohkoketju (salattu ja hajautettu tiedon tallennus- ja siirtotekniikka) ovat nousemassa vaihtoehdoksi valtioille, jotka ovat kansainvälisten pakotteiden ikeessä. Neljä iranilaista pankkia kehittää kultaan perustuvaa kryptovaluuttaa, PayMonia (PMN).

Iranille ja Pohjois-Korealle "rohkeus kompensoi keinojen heikkoutta". Onko Cyberistä tulossa lopullinen ase heikoilta vahvoille?

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit