Mi-28NM-taisteluhelikopteri vastaanottaa laajan kantaman panssarintorjuntaohjuksia

Venäjän armeijat ja teollisuusyritykset käyttivät jälleen kerran Syyrian kokemusta joukkojen ja laitteiden taistelutehokkuuden parantamiseen. MI-28M-helikopteri sijoitettiin useita kertoja Syyrian teatteriin, ja se kuljetti vakiokonfiguraatiossa 9M120 Ataka-B-panssarintorjuntaohjuksen, radio-ohjatun ohjuksen, jonka kantama on 10 km. Helikopterit ovat kuitenkin hyvin alttiita lentotorjuntaohjuksille ja tykistöjärjestelmille näiden ohjusten toteuttamisen aikana, mikä vaatii näköyhteyttä ja joiden pienempi kantama asettaa ne etäisyydelle näille järjestelmille.

Siksi MI-28 käy läpi muodonmuutoksen, joka tuodaan NM-standardiin uudella optroniikalla, vahvistetulla panssarilla, paloilmaisimilla ja tehokkaammilla moottoreilla. Ennen kaikkea uusi helikopteri varustetaan a uusi panssarintorjuntaohjus, joka on toistaiseksi tunnistettu koodilla "artikkeli 305".

Tämän uuden ohjuksen maksimikantama on kerättyjen tietojen mukaan pidennetty 25 kilometriin, ja siinä on infrapunahakija, jossa on mies silmukassa, kuten MBDA:n ranskalaisen MMP-ohjuksen tarjoamat toiminnot.

Tämän uuden järjestelmän avulla MI-28NM pystyy hyödyntämään panssaroituja kohteita turvallisella etäisyydellä nykyisistä ja lännessä suunnitelluista SHORAD-järjestelmistä, ja se pystyy käyttämään maastopeittoa suojatakseen pitkän kantaman pinnoilta. - ilmaan suuntautuvat ohjukset. Kuten Venäjällä usein tapahtuu, tämä on yksinkertainen ja pragmaattinen ratkaisu taktisen edun säilyttämiseen, jopa väliaikaiseen.

Syyriassa käytettyyn kalustoon tehtyjen aikaisempien korjausten perusteella on kohtuullista arvioida, että uusi helikopteri ja sen uusi ohjus otetaan käyttöön 3–4 vuoden sisällä, mikä tekee Mi-28NM:stä mahtavan järjestelmän panssaroituja ajoneuvoja vastaan, erityisesti länsimaisia tarvittaessa useiden vuosien ajan.

Venäjän teollisuusmiesten ja armeijan osoittama reagointikyky ja vapaaehtoisuus parantaakseen operatiivista suorituskykyään lyhyissä määräajoissa on yhtä ihailtavaa kuin huolestuttavaa meille, länsimaalaisille, jotka ovat alttiina paljon pidemmille määräajoille.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit