Pekingin-Islamabadin ja Ankaran akseli vahvistaa Pakistanin suojeluksessa

Kun otetaan huomioon Turkin kiellon mahdollinen murtuminen Naton ja Yhdysvaltojen suhteen, on tapana kuvitella Ankaran lähentyminen Moskovaan, kun otetaan huomioon, että casus belli on ollut S-400-järjestelmien hankinta Ottomaanien joukot.

Tämä jättää kuitenkin huomiotta Pakistanin viranomaisten pyrkimykset saada Turkin viranomaiset osallistumaan yhä vankempaan sotilaalliseen ja taloudelliseen liittoutumaan, joka yhdistää maan Kiinaan. Lisäksi Yhdysvaltojen ja Turkin voimakkaassa vastustuksessa vain Kiina pystyy tukemaan maata taloudellisesti välttääkseen Yhdysvaltojen pakotteiden murskaamisen. Peking on jo toiminut tällä tavoin, suhteessa Pohjois-Koreaan, Venäjään ja Myanmariin. Varsinkin kun Turkki muodostaisi erittäin strategisen asemansa ansiosta ihanteellisen keskipisteen uusien Silkkitien länsipään hallitsemiselle.

Se on tässä yhteydessä, että läsnäolo Turkin ja Kiinan joukkojen aikana Sotilasparaati Islamabadissa 23. maaliskuuta, Pakistanin kansallisen vapaapäivän päivät, saa erityisen merkityksen. Varsinkin kun Pakistanin viranomaiset ottaisivat mielellään koordinaattorin roolin tämän rakenteilla olevan liiton idän ja lännen pyrkimysten välillä, ylittäen kiinalais-pakistanilaisen JF-17-hävittäjän tai turkkilaisten Attak-helikopterien ja Ada-korvettien rakentamisen.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit