F-16 sovittaa kaupallisen menestyksen kaukana eurooppalaisten valmistajien silmistä

- Mainonta -

Amerikkalaiset kevyet hävittäjät, jotka on suunniteltu 70-luvulla ja joita on jatkuvasti uudistettu, ovat selvästi saavuttaneet kaupallista menestystä muutaman vuoden ajan. Taiwanin jälkeen, joka haluaa hankkia 66 F16V-moottoria, New Delhille tehtiin ehdotus valmistaa sata F-21-moottoria, lopullinen versio F-16: sta, joka on erityisesti suunniteltu Intian ilmavoimille, ja saatuaan hallintaansa kaikki Euroopan ilma, lukuun ottamatta muutamia maita, jotka kykenevät toimittamaan lentokoneita yli 80 miljoonalla eurolla kumpikin, on ympäri Marokkoa, valmistautua tilaamaan uusi 25 F16VC / D -lohkon 72 erä, johon liittyy 23 F16: n modernisointi 52+ -standardille, kaikki yli 4 miljardin dollarin summalla.

Jos amerikkalaisen laitteen ominaisuuksia ei enää tarvitse osoittaa, tämä menestys johtuu suurelta osin taistelijan puuttumisesta. JAS 39 Gripeniä lukuun ottamatta mikään moderni yksimoottorinen lentokone ei pysty vastaamaan hinnan ja suorituskyvyn suhteen lännessä olevaan F16: een. Ruotsalaisessa lentokoneessa käytetään kuitenkin paljon komponentteja, mukaan lukien moottori, Yhdysvalloista tai Iso-Britanniasta. Kauppaneuvottelut ja vientilisenssit ovat itse asiassa hyvin monimutkaisia, varsinkin kun Yhdysvallat ei epäröi asettaa avoimesti esteitä Euroopan teollisuuden edustajille.

Certes, un mirage 2000 modernisé aurait eu toute sa place dans cette compétition, et aura certainement sût convaincre plusieurs armées de l’air, l’avion étant très performant, économique, et très polyvalent. Mais Dassault, par crainte de voir l’Etat réduire la commande de Rafale en commandant des mirage 2000 modernisés, a choisit de condamner la chaine de production après l’échec en Pologne. Finalement, le nombre de Rafale aura tout de même été divisé par deux, et Dassault n’est plus en mesure de s’opposer aux F16V, laissant un boulevard à Lockheed pour toutes les armées de l’air peu fortunées.

Étonnamment, la leçon ne semble pas avoir été retenue. Ainsi, le FCAS franco-allemand n’intègre, en tout cas pour l’heure, aucune composante « légère », le mettant à la portée de ces mêmes armées de l’air, plus de 10 dans la seule Union Européenne. Difficile, dans ce cas, de vouloir faire de ce programme l’étendard de la coopération européenne en matière de Défense …

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit