Venäjä tarjoaa Su-57in vientiin laskurille F-35

Nykyään ainoa laite, joka on tunnistettu 5eme-sukupolvi »Saatavilla kansainvälisillä markkinoilla on F-35 amerikkalaisen Lockheedin. Jos Yhdysvallat ei säästä paljon mainostaakseen laitettaan liittolaisilleen, se toimii myös teknologisena vipuna aluepolitiikassa riippuen siitä, onko maalla vientilupa laitteen hankkimiseksi vai ei. Näin on esimerkiksi monissa Persianlahden maissa, mukaan lukien Saudi-Arabia ja Yhdistyneet arabiemiirikunnat, jotka, vaikka ovatkin Yhdysvaltojen liittolaisia, eivät voi varustaa itseään F-35 kunnioittamaan sopimusperusteista teknistä etua, jonka Yhdysvallat antaa Israelille.

Ja on täysin tietoinen tästä mahdollisuudesta, että Venäjä ilmoitti Rick-konsortion kansainvälisen yhteistyön ja aluepolitiikan johtajan Vicktor Kladovin äänellä, kuin Su-57: n versio, venäläisen laskun viidennen sukupolven laite, tarjotaan pian vientimarkkinoilla tällä viikolla Malesiassa pidettävän Langkawin kansainvälisen merenkulku- ja ilmaliikenteen eli LIMA-tapahtuman aikana. Laitteen potentiaalisten asiakkaiden joukossa venäläinen ryhmä tunnistaa tarkalleen Malesian, Intian ja useita Persianlahden maita. Voisimme lisätä tähän luetteloon myös Egyptin, joka ei myöskään kiinnosta kiinnostusta Venäjän lentokoneiden ja tietysti myös Turkin mahdollisuuksiin, jos F-5-ohjelman ulkopuolelle jättäminen vahvistettaisiin.

Tietoja koneen tarkasta kapasiteetista ja suorituskyvystä Su-57 ovat hajanaisia, eikä niitä ole ristiintarkastettu, varsinkin kun laite ei ole vielä kehittynyt lopulliseksi toimintastandardiksi, varsinkaan moottoreiden osalta. Vaikuttaa hyväksytyltä, että sen stealth on huomattavasti pienempi kuin F-35, ja se olisi lähempänä a Rafale tasaisessa kokoonpanossa, luokkaa 0,1 m2 etusektorilla. Mutta venäläinen kone ei tule olemaan läheskään avuton, erityisesti 360° tutkan peittoalueen, erittäin suurten ammusten bunkkereiden, huomattavan polttoaineen kantokyvyn, joka antaa sille erittäin laajan toiminta-alueen, ja kaksimoottorisen konfiguraation edustaman luotettavuuden ansiosta. Työtä on myös meneillään, jotta se voisi kehittyä yhteistyössä Okoshnik-taisteludronen kanssa, jotta se pystyisi toteuttamaan Kinjal-hyperääniohjuksen tai erittäin pitkän kantaman ilma)ilmaohjuksen R-37, joka on suunniteltu eliminoimaan tankkerilentokoneita ja awakeja enemmän kuin 300 km päässä.

Riippumatta saapumisesta Su-57 Kansainvälisillä markkinoilla luultavasti nopeuttaa maailmanlaajuisen geopoliittisen kartan uudelleenmäärittelyä, josta Eurooppa on selvästi poissa. On myös todennäköistä, että tämä saa Kiinan nopeuttamaan vientiä varkain ohjelmiaan, kuten FC-31. Lopuksi se vaikeuttaa laitteiden, kuten laitteiden, sijoittamista entisestään Rafale, The Typhoon, F-18 ja jopa Su-35, niin kauan kuin venäläiset lentokoneet onnistuvat vakuuttamaan luotettavuudesta ja teollisesta tuesta, kaksi kriittistä aluetta viime vuosikymmeninä Venäjän ilmailuteollisuudelle, mutta jotka näyttävät parantuvan nopeasti Viime vuosina.

Jälleen kerran Ranskan ja eurooppalaisten umpikuja 5eme-sukupolvi, kuten kevyissä taistelulentokoneissa, osoittautuu erittäin riskialttiiksi vedoksi jatkaa olemassaoloaan merkittävänä toimijana puolustusilmailuteollisuudessa tulevina vuosikymmeninä maailmanlaajuisesti.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit