Brexit-riskin jälkeen Airbusilla on saksalainen riski

Saksan kanta asejärjestelmien vientiin Saudi-Arabiaan Khashoggi-tapauksen jälkeen aiheuttaa vakavia ongelmia koko eurooppalaiselle BITD: lle, jota jo heikentävät ankaran BREXITin mahdolliset seuraukset ja Yhdysvaltain hallinnon ja teollisuuden ITAR-sääntelyn instrumentointi .

Eurofighter-konsortion ja MBDA-ohjusvalmistajan lisäksi, mukaan lukien 48 taistelukoneen myynti Typhoon ja Meteor-ohjukset on estetty Saksan hallituksen peräänantamattomuuden vuoksi, on vuoro Airbusin, joka presidenttinsä näkemyksen kautta Tom Enders ilmoitti aloittavansa joidenkin tuotteidensa "saksanpoiston", kuten kuljetuslentokone C-295. Muiden laitteiden sanotaan käyvän läpi saman prosessin, mukaan lukien helikopterit, jotka on viety vientiin, koska Saksassa tuotettujen komponenttien määrä on hyvin pieni, hänen lausuntojensa mukaan.

Huolimatta Ranskan kanssa allekirjoitetuista sopimuksista, jotka koskevat Saksan kauppasaarron soveltamisen rajaa alle 20 prosenttiin Saksassa tuotetuista komponenteista tietylle laitteelle, se on ennen kaikkea sisäpoliittinen ongelma, joka toimii Saksassa nykyään. Luonteeltaan hallitusliittojen rajoittama Saksan hallitus joutuu tietynlaiseen radikalisoitumiseen kunkin hallituksen osan asemassa voidakseen olla olemassa maan politiikassa. Näin ollen SPD, Angela Merkelin CDU:n liittolainen, pitää yhä enemmän kiinni "antimilitaristisista" kannoista ja kieltäytyy jo ennestään maltillisesta lisäyksestä 1,5 prosenttiin bruttokansantuotteesta vuoteen 2025 mennessä maan puolustusponnisteluissa. Saudi-Arabian vastaisen kauppasaarron purkamisesta.

Ratkaisu suojautua Saksan monipuolisuuden mahdollisilta tuhoisilta seurauksilta tällä alalla, samalla kun säilytetään kunnianhimo merkittävään teolliseen yhteistyöhön Euroopan laajuisesti, ei ole laajasti arvioitavien valtioiden välisissä sopimuksissa, jotka sisältävät omat kiistansa, vaan modulaarinen käsitteellinen lähestymistapa laitteisiin, jonka avulla jokainen toimija voi puolustaa poliittista asemaansa julkisen mielipiteensä silmissä, estämättä kumppaninsa (kumppaniensa) kannalta strategisena pidetyn sopimuksen täytäntöönpanoa, ei jaa samaa tapahtumien tulkintaa ja vastausta niitä.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit