Yhdysvaltain armeija haluaa nopeasti sijoittaa laseraseita Stryker-panssaroituihin ajoneuvoihinsa

Yhdysvaltain armeijan yritysostoista vastaavan Bruce Jetten mukaan Yhdysvaltain armeija aikoo lähitulevaisuudessa hankkia 10 Kwh laserasejärjestelmä ja enemmän, tarkoitettu varustamaan Stryker-säiliöt. Jos Yhdysvaltain armeija on jo aloittanut 5 kWh: n laserilla varustetun Strykerin MEHEL-järjestelmän käyttöönoton, joka on tarkoitettu pääasiassa kevyiden dronien sieppaamiseen taistelukentällä, se on samalla käynnistänyt 4 ohjelmaa, joiden tarkoituksena on tuottaa järjestelmiä, jotka ovat voimakas, pystyy sieppaamaan paitsi droneja myös ohjuksia, raketteja, säiliöitä ja lentokoneita.

Yhdysvaltain armeijan apulaisesikuntapäällikön kenraali James Pasquaretten mukaan 50 kWh:n tehoisen laserjärjestelmän käyttöönotto yksiköissä on suunniteltu vuodelle 2024, kun taas prototyyppi 100 kWh:n liikkuvalle laserille, MultiMission High Energy Laser ohjelman odotetaan alkavan testata vuonna 2022.

Toisin kuin nykyiset ilma- tai ohjustentorjuntajärjestelmät, laserjärjestelmillä on parannettu kyky käsitellä kyllästymishyökkäyksiä, koska niitä ei luonnostaan ​​rajoita käytettävissä olevien ammusten määrä. Toisaalta energian tuotanto on edelleen suuri haaste, jotta voidaan varmistaa järjestelmien autonomia ja liikkuvuus.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit