Pentagon haluaa luoda "isänmaallisen" sijoitusrahaston teknologiansa säilyttämiseksi

Pentagonin yritysostojohtaja Ellen Lord ilmoitti TCM-ohjelman luominen, Trusted Capital Marketplace, julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuus, jonka tarkoituksena on houkutella kansallisia varoja amerikkalaisten teknologiayritysten sijoittajille ja välttää siten ulkomaisten rahastojen, erityisesti kiinalaisten, haltuunotto.

Tämä strategia ei ole yksinomaan Yhdysvalloissa. Niinpä armeijan ministeriö ja BPI France loivat marraskuussa 2017 DefInvest-rahasto, jonka tarkoituksena on investoida ranskalaisiin pk-yrityksiin ja startup-yrityksiin, jotka kehittävät ratkaisevaa teknologiaa puolustukselle. Itse asiassa monet kansalliset startup-yritykset näkivät ulkomaisten varojen, erityisesti kiinalaisten ja amerikkalaisten, monopolisoidun teknologiansa olevan uhka tasavallalle rakas strategisen autonomian tavoitteille.

Pääasiassa länsivaltioiden velasta ruokkivan erittäin suuren valuuttavarannon ansiosta Kiina on pitkään näyttänyt hyväksyttävältä ratkaisulta investoida länsimaiseen talouteen ja erityisesti teknologisiin pk-yrityksiin. Nyt näyttää siltä, ​​että Kiinan strategia meni huomattavasti pääomakehyksen ulkopuolelle ja perustui todelliseen teknologiaan. Siten kiinalaiset yritykset ovat kyenneet muutamassa vuodessa hankkimaan länsimaisten yritysten teknologista kapasiteettia, toisinaan jopa ylittääkin. Tämä kohta on erityisen kriittinen, kun se koskee strategisia aiheita, kuten puolustusteknologiaa, Kiinaa, kuten Yhdysvaltoja, jotka ovat useaan otteeseen osoittaneet, että ne eivät epäröi puolustaa erittäin voimakkaasti kaupallisia ja strategisia etujaan.

Toiminnan lisäksi puolustusteknologiat muodostavat usein teknologisen perustan tuotteiden ja palveluiden kehittämiselle siviili- ja kaupallisiin tarkoituksiin. Säilyttämällä tämän työn henkisen omaisuuden kansallisella alueella, maa säilyttää myös tulevan teollisuutensa kapasiteetin ja siten työllisyyden. Seikka, joka joskus unohdetaan käsityksessä puolustusteknologian investoinneista...

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit