Kiinan merivoimien tavoitteet paljastuvat

19. ja 20. tyypin 052D hävittäjän ja kuudenkymmenennen tyypin 056 korvetin laukaisun jälkeen vuodesta 2012 lähtien useita virallisia kommentteja Kiinan viranomaiset ymmärtävät paremmin maan pyrkimyksiä avomeren laivaston suhteen.

Näin ollen saamme tietää, ilman että tämä on varsinainen yllätys, että Kiinan viranomaisilla ei ole aikomusta vähentää uusien taistelurakennusten tuotantopanosta lähitulevaisuudessa. Näin ollen tulevina vuosina on odotettavissa 3–4 tyypin 052D-hävittäjän ja tyypin 055-raskashävittäjän vuotuisen toimituksen, sillä monet fregatteja, mukaan lukien uusi Type 054B-malli, pitäisi pian lanseerata, sekä suuri rakennus. kuten LHD[efn_note]Landing Helicopter Dock tai Helicopter Carrier Assault Ship[/efn_note], LPD[efn_note]Landing Platform Dock tai Assault Ship[/efn_note] ja Aircraft Carrier, mainitakseni vain suuret offshore-yksiköt.

Vertailun vuoksi: Ranskan laivastolla on 4 ilmatorjuntahävittäjää (Forbin-luokka ja Alsace-luokka), 6 sukellusveneiden vastainen hävittäjä (Aquitaine-luokka), 5 fregatti (FDI-tyyppi), 3 LHD-hävittäjä (Mistral-luokka) ja ydinvoimala. lentotukialus (Charles de Gaulle -luokka); Kiinan laivasto saa näin ollen kahden vuoden välein laivaston pinta-alalla, joka on verrattavissa, ellei jopa parempi kuin Ranskan 2. tason laivasto.

Lisäksi useat kiinalaiset asiantuntijat arvioivat nyt, että jokainen kuudesta kiinalaisesta offshore-laivueesta koostuu kuudesta hävittäjästä ja 6 fregatista ja että jokaisella kolmella laivastolla on vähintään 6 GAN[efn_note]Groupe Aéro Navale[/efn_note], ne koostuvat lentotukialusta ja sen saattajasta.

Ei ole epäilystäkään siitä, että Kiinan laivasto on nyt matkalla kiinni, ellei jopa ylittää Yhdysvaltain laivaston tulevalla vuosikymmenellä. Jos Yhdysvaltain laivaston lentotukialusten määrä ylittää aina PLA[efn_note]kansan vapautusarmeijan[/efn_note], Yhdysvaltojen pintalaivasto, joka koostuu 80 risteilijästä ja hävittäjästä sekä 20 fregatista, ylittää suurelta osin kiinalaiset. offshore-laivasto, joka ottaa vuonna 2030 käyttöön 90 risteilijää ja hävittäjää sekä 50-60 fregattia.

Kun tiedetään, että Kiinan laivastolla ei maan tunnetuista poliittisista tavoitteista huolimatta ole kiinnostusta massiiviseen toimintaan Atlantilla, Tyynenmeren ja Intian valtameren voimatasapaino tulee todennäköisesti olemaan Kiinan puolella, ensimmäistä kertaa toisen maailmansodan jälkeen. .

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit