Presidentti Putin haluaa kehittää puolustusjärjestelmiä hypersonisia aseita vastaan

Kh47M2 Kinzhal-, 3M22 Tzirkon- ja Yu-74 Avangard -ohjelmien avulla Venäjä on ottanut merkittävän johtoaseman hyperääniaseiden ja ohjusten alalla. Mutta presidentti Vladimir Poutine ei aio levätä laakereillaan ja parantaa tätä edistystä kehittämällä puolustusjärjestelmiä näitä hyperäänihyökkäyksiä vastaan.

Kiinnostus Moskovaan on kaksinkertainen. Toisaalta hypersonic-aseiden sieppaamiseen kykenevien ohjustentorjuntajärjestelmien kehittäminen neutralisoi tehokkaasti uhan, vaikka länsi vain yrittää kehittää omia hyperäänihyökkäyksiä. Muista, että Yhdysvaltain ilmavoimat odottavat ensimmäisiä hypersonic-ohjusten kokeita vuodelle 2021 ja että ranskalais-brittiläisen FMAN / FMC-ohjuksen, jonka oletetaan olevan myös hyperääninen, ei pitäisi tulla palveluun ennen vuotta 2027.

Toiseksi tämä antaisi Venäjän teollisuudelle mahdollisuuden tarjota vientiin laitteita, joilla ei ole vastaavia kansainvälisillä markkinoilla ja jotka pystyvät tarjoamaan vertaansa vailla olevan suojan useiden vuosien ajan. Kun otetaan huomioon Venäjän vientimenestys S-300- ja S-400-ilma- ja ohjustentorjuntajärjestelmillä, ilma-, ballististen ja yliäänentorjunta-aseet yhdistävä järjestelmä löytäisi varmasti ostajan kansainvälisessä puolustusekosysteemissä.

Lopuksi on huomattava, että tämä vahvistaisi Venäjän vastustuskykyä ennaltaehkäiseviä hyökkäyksiä vastaan, samalla kun maa kehittää lyhyen ja keskipitkän kantaman ballististen ohjusten ohjelmia sekä hyperääniristeilyohjuksia, jotka pystyvät suorittamaan nämä ensimmäiset näppäinpainallukset tai vastata niihin. Toisin sanoen Venäjä saisi merkittävän edun Natoon nähden alueella, jota liiton maat ovat aina pitäneet strategisena.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit