Puolustusinnovaatiotoimisto ja ANR perustavat 4 yliopistojen teknistä tuolia

Hyvin nuori puolustusinnovaatiotoimisto ja kansallinen tutkimusvirasto ilmoittivat yhdessä perustavansa neljä uutta teknillisen yliopiston tuolia, jotka liittyvät digitaaliseen tekniikkaan ja erityisesti datan fuusioon ja tekoälyyn.

Suuren datan käsittely eri antureista (tutka, kaikuluotain, SAR- ja IR-kuvaus, hyperspektri jne.), joka keskittyy työssään heterogeenisten tietojen keräämiseen ja yhdistämiseen

Tekoälyn luotettavuus, haavoittuvuudet ja vastatoimet, jonka tavoitteena on tutkia ja valvoa tekoälyn käyttäytymistä

Vaihdon/verkkovuorovaikutuksen hajautettu käsittely ja optimointi, joka on omistautunut usean verkkotunnuksen ja yhteistyön optimointiin

Tekoäly kyberturvallisuuteen, disinformaation ja digitaalisen propagandan torjuntaan, tekoälyn käytöstä kansallisia etuja, mukaan lukien yleistä mielipidettä, vastaan ​​loukkaavien ja vihamielisten tekojen havaitsemiseen ja torjumiseen.

Jälkimmäinen ansaitsee erityistä huomiota, koska se edellyttää sillan luomista kyberkampanjoiden puhtaasti teknologisen ja poliittisen ja sosiaalisen ulottuvuuden välille. Se mahdollistaa näiden hyökkäysten seuranta-, valvonta- ja luokittelutyökalujen kehittämisen sekä toiminnan niiden torjumiseksi sekä teknisellä että poliittisella tasolla. Se on sinänsä ensimmäinen kerta, kun tätä näkökohtaa tutkitaan tällä tavalla Euroopassa, ja ensimmäiset tulokset tarjoavat varmasti uuden näkemyksen maassamme, liittolaistemme keskuudessa, meneillään olevista propagandatoimista sekä sosiaalisissa verkostoissa. verkoissa, kuten Facebookissa ja "tietopalveluissa", kuten Sputnik. Älkäämme unohtako lopuksi, että tämä tutkimus antaa meille mahdollisuuden hankkia puolustavaa taitotietoa varmasti, mutta myös hyökkäävää.

Voimme olla vain tyytyväisiä tähän ilmoitukseen, joka on erityisen tärkeä ja tasapainoinen.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit