Ranskan valtio kieltäytyy luovuttamasta enemmistöä KNDS: ää Rheinmettalille

Kansalliskokouksen puolustusvaliokunnan tapahtumarikkaassa kuulemistilaisuudessa ministeriarmeijat, erityisesti joidenkin parlamentaarikkojen erittäin kiistanalaisen ja likimääräisen puolueellisuuden vuoksi Ranskan asevientiin Saudi-Arabiaan ja Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin, Florence Parly, täytti Rheinmetall-yhtiön vaatimukset KNDS-yhtiön hallinnasta.

Muistutettakoon, että KNDS Company, joka yhdistää ranskalaiset Nexterin ja saksalaisen Krauss Maffei Wegmanin, on 50% Ranskan valtion ja 50% KMW: n omistavan Baude-perheen omistuksessa. Panssariajoneuvomarkkinoiden toinen saksalainen toimija Rheinmetall on yhdistänyt voimansa Baude-perheen kanssa ottaakseen KMW: n hallinnan ja integroimalla siten KNDS-ryhmän. Jos Nexter ja KMW ovat kuitenkin karkeasti vastaavia ryhmiä liikevaihdon ja rakenteen suhteen, Rheinmetallin KMW: n haltuunoton seurauksena syntyvä ryhmä olisi huomattavasti suurempi kuin sen ranskalainen vastine, mikä edustaisi yli kolminkertaista taloudellista ja teollista määrää. Ranskan viranomaiset eivät halunneet puuttua Saksan teollisuuden yhdistämisprosessiin, kunnes Rheinmetall pyysi vaatia KNDS-ryhmän ehdottoman enemmistön omistamista, jotta hänen mukaansa vallitsisi vallanjako teollisuusvallan mukaisesti kahdesta ryhmästä.

Puolustusvoimien ministeri ilmoitti saksalaiselle ryhmälle, joka myös näyttää suosivan viestintää lehdistön kautta, että Ranska ei aio muuttaa KNDS-ryhmän valtuuksien jakautumista, ostaako Rheinmetall KMW:tä vai ei. Jos Ranskan hallitus kannattaa Euroopan teollisuuden konsolidointia, se ei näytä olevan valmis antamaan periksi saksalaisille sireeneille, varsinkin kun saksalaiset ryhmät ovat useaan otteeseen osoittaneet taipumusta käyttää näitä menetelmiä kilpailun eliminoimiseksi (ruotsalaiset Kockumin telakat muista tämä..).

KNDS-konsernin valvontaongelmien lisäksi Rheinmetallin tulolla voi olla merkittäviä seurauksia Ranskan alihankintaverkostoon. Toisin kuin Nexter, Rheinmetallilla on erittäin laaja alihankintayritysten verkosto konsernin määräysvallassa. Itse asiassa sillä olisi täysi oikeutus, ellei pakottaa, joka tapauksessa suoraan alihankintasopimuksia omaan verkkoonsa toimimalla esimerkiksi markkinaehtojen perusteella. Itse asiassa Ranskan BITD[efn_note]Defence Industrial and Technological Base[/efn_note] -yritykset ovat usein pk-yrityksiä, joiden taloudellinen mittakaava on heikko. Tämä ominaisuus ei luonnollisesti ole Rheinmetallin alihankkijoilla, koska ne voivat luottaa ryhmään.

Alihankintaverkoston osuus on kuitenkin yli 40 % valtion puolustusinvestointien taloudellisesta ja budjettitehokkuudesta. Jakamalla ranskalaisten alihankkijoiden käyttö kahdella, luotujen/säilytettyjen työpaikkojen määrä investoitua miljoonaa euroa kohden vähenisi 2 työpaikasta 27 työpaikkaan ja taloudellinen ja budjettitehokkuuskerroin nousisi Positiivisen mukaan 19 prosentista 145 prosenttiin. Valorization Defense malli.

Itse asiassa valtion ei tarvitse olla vain valppaana KNDS:n valvonnassa, vaan myös alihankintasopimusten tekemisen ehdoissa, olipa kyseessä sitten MGCS[efn_note]Main Ground Combat System tai tulevaisuuden maataistelujärjestelmä[/efn_note ] kuten FCAS[efn_note]Future Air Combat System[/efn_note] -ohjelmassa ja kaikissa ohjelmissa yhteistyössä saksalaisten ja eurooppalaisten kumppaniemme kanssa. Tässä suhteessa olisi tervetullutta ottaa esimerkki Rheinmetallista tai Leonardosta ja myös lujittaa kansallista BITD:tä suurten ranskalaisten konsernien ympärille, jotta taloudellinen mittakaava olisi sama Euroopan ja maailmanlaajuisilla markkinoilla.

Jatkuu …

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit