Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen liitto puolustusbudjetin lisäämiseksi

Theresa Mayn ja hänen hallituksensa erittäin vaikeasta tilanteesta huolimatta uusi puolustusministeri Penny Mordaunt näyttää haluavansa muuttaa perusteellisesti budjettikohtia valtakunnan puolustukselle osoitetun budjetin suhteen, jota Jeremy Hunt auttoi tässä, ulkoministeri.

Molemmat ilmoittivat tavoitteestaan ​​lisätä armeijoiden budjettia "vaadittavalle tasolle", toisin sanoen tasolle, joka on välttämätön voidakseen kohdata käynnissä olevat geopoliittiset mullistukset, jotka heidän mukaansa (ja mielestäni), muuttaa suuresti globaalia geopoliittista karttaa, kuten voimatasapainoa. Puolustusministerin mielestä Venäjän armeijan vahvistaminen, jota pidetään erittäin huolestuttavana, samoin kuin Kiina, mutta myös Iran, mainitsee vain ilmeisimmät vallat. Lisäksi dynaaminen kaksikko hyökkäsi Naton kuuluisaan 2 prosentin sääntöön, joka toimi monien vuosien ajan poliittisten haukkojen peilinä ja sai johtajat unohtamaan todelliset kysymykset. Puolustus pysyi puhtaasti kirjanpitomenetelmässä.

Asettamatta avoimesti numeerisia tavoitteita BKT:lle, vaikka molemmat ministerit tukevat avoimesti Yhdysvaltojen tavoittelemaa 4 prosentin kynnystä, Penny Mordaunt on jo varoittanut puheessaan, että hän johtaisi valtiovarainministeriön elämää. , saada tarvittavat hyvitykset asevoimien pääomapohjan vahvistamiseksi ja antaa niille keinot suorittaa tehtävänsä, jotka itse määritellään Yhdistyneen kuningaskunnan tulevan roolin mukaan.

Kahden brittiläisen poliitikon puhe, jota myös lehdistö uutisoi laajalti Kanaalin toisella puolella, osoittaa, että puolustuksen vahvistamisen kannattajille on poliittista tilaa, vaan että se on mahdollista toteuttaa jopa a puolue, joka on perinteisesti hyvin liberaali ja sitoutunut tasapainoiseen budjettiin. Se osoittaa myös kuuluisan 2 prosentin säännön kieroutuneet vaikutukset, jota käytettiin, muistaakseni laajasti Ranskan 2017 presidentinvaalikampanjan aikana ja joka toimi jopa puitteena vuoden 2017 strategiselle katsaukselle, muuttaen de facto käsitystä uhista äärimmäisen rajoitetut puitteet.

Toivokaamme, että minun Penny Mordauntin ja Jeremy Huntin osoittama dynaamisuus ja tahto voivat levitä kaikkialle Eurooppaan, erityisesti Ranskaan, ja inspiroida objektiivista ja kunnianhimoista poliittista pohdintaa kansallisen ja Euroopan puolustuksen tarpeista ja keinoista.

Muuten saatamme kokea uudelleen enemmän tai vähemmän pitkällä aikavälillä skenaarion, joka on verrattavissa 30-luvun tilanteeseen...

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit