Venäläinen Micran-yritys esittelee "drone-anti-drone" Milex-2019-messuilla Minskissä

Venäläinen yhtiö Micran, joka oli jo tehnyt itselleen nimen esittelemällä Glaz (silmä) -tunnistinjärjestelmän, joka laukaisi panoraamakameran hälytysaseella, esiteltiin Milex 2019 -messuilla Minskissä Valkovenäjällä, "Karnivora" drone, jonka tarkoituksena oli muun muassa siepata kevyitä droneja.

Tätä varten Karnivoralla on mukanaan verkon laukaisulaite, jonka se ohjaa kohteeseensa ja joka pysäyttää dronin ennen sen tuomista takaisin maahan laskuvarjolla. Järjestelmä koostuu kuljetus- ja ohjausajoneuvosta, jonka avulla drooni voidaan tuoda toiminta-alueelle, laukaista ja ohjata, sekä itse dronista, joka painaa 40 kg, saavuttaa 150 km/h ja jonka akun kesto on 10 15 tuntiin. Lisäksi se pystyy kuljettamaan ruumassa lähes 25 litraa aseita ja hyötykuormia, kuten kranaatteja, miinoja ja/tai drone-verkkoja.

3D-video esittelee järjestelmän, mutta toistaiseksi "in situ" -videota ei ole saatavilla. Glazille ei kuitenkaan ollut sellaista, vaikka venäläiset joukot ovat jo hankkineet järjestelmän.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit