Yhdysvaltain erikoisjoukot painostavat Yhdysvaltain ilmavoimia

Yhdysvaltain erikoisjoukkojen johto on erittäin tyytymätön Yhdysvaltain ilmavoimien ilmoittamaan LAA[efn_note]Light Attack Aircraft[/efn_note] -ohjelman lykkäämiseen. Tammikuussa 2019 maailman geopoliittisten tilanteiden nopeiden muutosten seurauksena, jotka herättivät pelkoa voimakkaiden konfliktien uusiutumisesta, Yhdysvaltain ilmavoimien johto ilmoitti, että LAA-ohjelmaa lykättiin ilman myöhempiä päivämääriä, koska opintopisteet tulisi keskittää tehokkaampien lentokoneiden, kuten F35:n, hankinta.

Kuitenkin, jos Yhdysvaltain ilmavoimat valmistautuvat tänään huomisen sotiin, SOCOM[efn_note]Special Operation Commandant[/efn_note] tarvitsee välittömiä valmiuksia, jotka tämän ohjelman pitäisi tarjota, erityisesti kykyä tarjota lähialueille. tulituki matala- ja keskitehoisissa teattereissa toimiville joukkoille. Itse asiassa kevyt lentokone, kuten A29, voi pysyä paljon pidempään taistelualueen yläpuolella kuin nykyaikainen hävittäjä, joka on tankkaattava tunnin välein saman asennon säilyttämiseksi. Lisäksi käyttökustannukset ovat paljon alhaisemmat, mikä mahdollistaa samalla hinnalla enemmän tukikapasiteettia ajan myötä.

Yhdysvaltain ilmavoimat puolestaan ​​uskoo, että tämäntyyppisiin tarpeisiin tulisi vastata käyttämällä droneja, pyöriviä siipiä ja taistelulentokoneita, jotta sen arsenaalin monipuolisuus voidaan optimoida sen sijaan, että se erikoistuisi kevyeksi hyökkäyslentokoneeksi. siitä olisi hyvin vähän hyötyä korkean intensiteetin konfliktissa.

Tämä vastustus muistuttaa Yhdysvaltain ilmavoimien ja Yhdysvaltain armeijan vastustusta lähiilmatukilentokoneiden osalta. Yhdysvaltain armeija haluaa säilyttää A10-hävittäjäpommittajien laivaston maajoukkojen tukemiseksi, kun taas ilmavoimat haluaa ehdottomasti päästä eroon niistä F35:n hyväksi. Kuten kevyiden hyökkäyslentokoneiden tapauksessa, USAF uskoo, että A10:llä ei ole käyttöä nykyaikaisessa korkean intensiteetin konfliktissa, koska se olisi haavoittuvainen nykyaikaisille maa-ilma-järjestelmille. Mutta päinvastoin, F16:lla tai F35:llä ei ole A10:n tulivoimaa verrattavissa olevaan tulivoimaan, josta on usein ollut hyötyä Yhdysvaltain armeijan joukkoille Irakissa ja Afganistanissa.

Lisäksi, jos ilmavoimat eivät ole innostuneet ajatuksesta pitää lähilentolaivastot, olivatpa ne varustettuina A10- tai A29-koneilla, se on vielä vähemmän innostunut ajatuksesta siirtää tämä vastuu Yhdysvaltain armeijalle tai SOCOM. Kysymys ei ole mistään taktisista tai teknisistä näkökohdista, vaan puhtaasti poliittisista näkökohdista, samoista, jotka tuomitsivat AH-56 Cheyenne -ohjelman, lentokoneen, joka oli 20 vuotta nykyteknologiaa edellä 70-luvulla, mutta jonka suorituskyky erityisesti nopeuden suhteen uhkasi ilmavoimien hegemoniaa kiinteäsiipisten lentokoneiden suhteen.

Siksi ymmärrämme Yhdysvaltain armeijan ponnistelut FVL[efn_note]Futur Vertical Lift[/efn_note] -ohjelmaansa varten ja erityisesti sen pyörivien siipien saamiseksi, joiden suorituskyky on verrattavissa lähilentokoneisiin tarkoitettuihin kevyisiin taistelulentokoneisiin.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit