Venäjän laivaston Kazanin SSN / SSGN: n käyttöönottoa lykättiin kahdella vuodella

885 Iassen -luokan projektin ydinkäynnistysohjusten sukellusveneen Kazanin käyttöönoton piti olla Venäjän laivaston vuoden 2019 huippupiste. Valitettavasti laivaston henkilökunta on juuri ilmoittanut, että palvelukseen ottaminen tapahtuu vasta vuonna 2021, ja monet laivalla olevat järjestelmät eivät vastaa laivaston odotuksia. TASS-viraston lehdistötiedote.

K-561 Kazan on toinen yksikkö 885 Iassen [efn_note]ash in Russian[/efn_note], jossa on 6 yksikköä. Se otettiin käyttöön 31. maaliskuuta 2017, lähes 8 vuotta rakennustöiden alkamisen jälkeen. 5 vuotta K-560 Severodvinskin käyttöönoton jälkeen luokan ensimmäinen yksikkö, jonka rakentaminen aloitettiin vuonna 1993, on kestänyt 20 vuotta.

Rakennus painaa pinnalla 9.700 13.000 tonnia, 119 8 tonnia veden alla ja 3 metrin pituinen. Se kuljettaa 10 siiloa 24K-800 Granat -risteilyohjuksille sekä 32 P24 Onyx -yliääni-alustentorjuntaohjusta tai XNUMX Kalibr-risteilyohjusta ja XNUMX Chkval-rakasta torpedoa[efn_note]Rafale venäjäksi[efn_note] toteutti 90 upseerin, pikkuupseerien ja merimiesten miehistö. Se pystyy käyttämään Status-6 Poseidon -ydindronitorpedoa, jonka käyttöönottoa todennäköisesti lykätään tämän ilmoituksen jälkeen.

Iassen-sukellusveneiden on lopulta korvattava SSN[efn_note]Nuclear Attack Submarine[/efn_note]-projektissa 671, jonka NATO on tunnistanut Victor III:ksi ja josta 4 yksikköä on edelleen käytössä Venäjän laivastossa.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit