F35 etukäteen Puolassa

Puolan puolustusministeri Mariusz Blaszczak kertoi aikomuksestaan ​​ostaa amerikkalainen F35-lentokone tapaamisessaan Lockheed Martinin ohjelmien johtajan kanssa 17. toukokuuta. Varsova aikoo tilaa kaksi F35-laivueita, toisin sanoen välillä 32-36 laitetta, toimitetaan kahdessa erässä, yksi erä toimitetaan vuodesta 2026, toinen toimitetaan myöhemmin. Hänen mukaansa F35: n käyttöönotto Puolan ilmavoimissa nostaa sen suorituskykyä paljon korkeammalle tasolle.

Jos Puola olisi harkinnut F35: n hankintaa useita vuosia, skenaario kiihtyi tänä keväänä kun jännitteet Ankaran ja Washingtonin välillä siitä, että Turkin armeijat hankkivat S-400-järjestelmät, kasvoivat. Turvautuakseen Turkista poistumisen ja sen F100-ohjelmasta tilattujen 35 lentokoneen vaikutuksista Yhdysvaltain viranomaiset ovat ryhtyneet viettelyyn Puolaan, Romaniaan ja Kreikkaan nähden asettamaan sen lentokoneet epätodennäköisille numeroille. Kolme maata ovat kaikki vastanneet syrjäyttäneet eurooppalaiset pyrkimyksensä, etenkin FCAS-ohjelmaan nähden.

Puola on ilmoittanut laajasta asevoimiensa modernisointisuunnitelmasta, joka on rahoitettu 50 miljardilla dollarilla vuosina 2016–2026. Se osti äskettäin pitkän kantaman tykistöjärjestelmän HIMARS sekä kaksi Patriot PAC -akkua, joita on tulossa lisää tilattu myöhemmin. Maa investoi myös omaan puolustusteollisuuteensa solmimalla lukuisia kumppanuuksia amerikkalaisten ja eurooppalaisten yritysten kanssa, mukaan lukien teknologian siirtoja.

Toisaalta Varsova ei näytä pitävän ranskalaisista puolustustarvikkeista, kuten useat Itä-Euroopan maat. Airbus Hélicoptèren valitettavan kokemuksen lisäksi, jonka sopimus 50 Caracal-ohjaushelikopterin ostosta peruutettiin, Dassault koki epäonnistumisen myös tarjotessaan Mirage 2000 -malliaan F16:ta vastaan ​​vuonna 2002. Mitä tulee Naval Groupiin, se jatkaa Scorpènen puolustamista saksalaisia ​​vastaan. Tyyppi 212, mutta huolimatta ranskalaisen tarjouksen vahvuuksista (MdCN-ohjus), Puolan viranomaiset näyttävät edelleen jättävän Ranskan tarjoukset huomiotta.

Jatkoa ajatellen

Kaikki

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit

Meta-Defense

FREE
VIEW